• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

10 ani de la aderarea României la NATO

10 ani de la aderarea României la NATO

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a fost vineri, 4 aprilie, gazda unei conferințe de aniversare a zece ani de la aderarea României la NATO.

Evenimentul, organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", a marcat zece ani de când România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică în cadrul Summit-ului NATO de la Praga din 2002.

Aula Magna a ULBS a reunit peste 250 de studenți ai ambelor instituții de învățământ superior sibiene, însoțiți de cadre didactice, precum şi reprezentanți ai autorităților locale din Sibiu.

Au luat cuvântul: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea - rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, gl. bg. prof. univ. dr. Ghiță Bârsan - rectorul şi comandantul Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", prof. univ. dr. Ioan Cindrea - preşedintele Consiliului Județean Sibiu, dl prefect Ovidiu Sitterli şi cei doi invitați speciali ai conferinței: lect. univ. dr. Iulian Fota - consilier prezidențial şi şef al Departamentului de Securitate Națională şi Emil Hurezeanu - scriitor, publicist şi analist politic.

Iulian Fota remarca la începutul expunerii sale că e îmbucurător faptul că, deşi Capitala domină din punct de vedere administrativ domeniul securității, studiile de securitate sunt prezente, din punct de vedere academic, în toată țară, existând o preocupare deosebită pentru acestea la Sibiu.

Prezentarea dlui Fota, intitulată "România, NATO şi sfârşitul vacanței" lansează ideea că în perioada 1990-2007 întreaga lume s-a aflat într-un soi de vacanță strategică, care a luat sfârşit în 2008 odată cu războiul din Georgia şi declanşarea crizei economico-financiare.

În contextul "noii dezordini mondiale", aderarea la NATO şi UE, ambele evenimente construite pe sacrificii umane, sunt în opinia consilierului prezidențial cele mai mari realizări ale României, prin prisma garanțiilor de securitate şi a şanselor de dezvoltare economică.

La finalul discursului său, dl Fota a subliniat nevoia de a renunța la încrâncenarea prezentă în politica românească, cu atât mai mult cu cât în strategia de apărare națională a României lista vulnerabilităților interne este mai lungă decât cea a amenințărilor externe.

Expunerea dlui Fota a fost urmată de cea a dlui Hurezeanu, care a prezentat contextul istoric al aderării României la Alianţa Nord-Atlantică, susținând ca românii sunt experți în strategia supraviețuirii, a transformării unui moment prost într-o oportunitate.

În calitate de bun colaborator şi prieten al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, Emil Hurezeanu a acceptat întotdeauna cu plăcere invitațiile de a fi alături de Universitatea sibiană cu diverse ocazii, motiv pentru care, în cadrul evenimentului de vineri, rectorul ULBS i-a înaintat dlui Hurezeanu propunerea de a deveni senator de onoare al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Poze atasate
10 ani de la aderarea României la NATO
10 ani de la aderarea României la NATO
10 ani de la aderarea României la NATO
10 ani de la aderarea României la NATO
Comentarii