• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

10 ani de parteneriat ULBS - Continental

10 ani de parteneriat ULBS - Continental

Continental a dezvoltat un parteneriat de succes cu Universitatea "Lucian Blaga" încă de la venirea companiei în Sibiu, în 2003, parteneriat ce a presupus echiparea laboratoarelor, organizarea de cursuri de specialitate pentru domeniul automotive, precum şi numeroase oportunități oferite studenților în vederea dezvoltării lor profesionale.

"Continental aniversează zece ani în Sibiu, putem spune că ei s-au născut în mijlocul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu şi am crescut împreună. De-a lungul anilor am realizat multe proiecte comune, care ne-au ajutat în creşterea calității studenților şi absolvenților Facultății de Inginerie. Parteneriatul win-win dintre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Continental Automotive Systems Sibiu este un exemplu al bunei colaborări între o universitate şi o companie de renume, atât în zona didactică, cât şi în cea practică şi de cercetare." a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

“Incă de la începutul activității companiei Continental în Sibiu, în 2003, am dezvoltat un puternic parteneriat cu ULBS. Încă de atunci, colaborarea a crescut pentru interesul comun al celor doi parteneri. Rezultatele se regăsesc în numărul mare de ingineri din locația noastră, veniți din cadrul ULBS, într-un procentaj de 60%. Cu dotările high-tech ale laboratoarelor Continental din cadrul Universității şi cu programele studențeşti pregătite prin cursuri specializate, internship-uri şi proiecte de diplomă, oferim studenților variate posibilități de a-şi dezvolta abilitățile. De asemenea, o să continuăm să jucam un rol activ în cadrul Universității şi să vedem în ULBS un partener strategic pentru viitor", a declarat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu.

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România, toate cele 5 divizii Continental fiind reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De asemenea, Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

Continental avea la finalul anului 2013 peste 13 000 de angajaţi, intenționând să îşi mărească echipa cu aproximativ 1500 noi membri în România.

În anul 2013 a fost updatat contractul de colaborare între Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Continental, firma investind suma de 150.000 euro, în decursul următorilor 3 ani. Mai precis investiția se va concretiza în dotarea şi utilarea laboratoarelor, cursuri automotive pe care angajații Continental le predau la Universitate, din domeniul electronicii, a programării, mecanicii, apoi vor fi susținuți studenții în cadrul unor competiții, burse de masterat şi licență şi nu în ultimul rând premierea studenților care s-au remarcat şi au avut rezultate foarte bune prin muncă şi pasiune.

Anul 2014 a însemnat pentru parteneriatul Continental ULBS finalizarea unui proiect grandios, respectiv renovarea şi echiparea unui laborator de electronică din cadrul Facultății de Inginerie, cu o valoare a investiției care se ridică la 35.000 de euro.

Lect. univ. dr. Ioana Bărbulescu

 

Poze atasate
10 ani de parteneriat ULBS - Continental
10 ani de parteneriat ULBS - Continental
10 ani de parteneriat ULBS - Continental
Comentarii