• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

45 de ani de continuitate academică la Sibiu

45 de ani de continuitate academică la Sibiu

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu are o istorie nu foarte îndelungată, dar densă, încărcată de reuşite ştiințifice, dovadă stând aprecierile primite şi poziția pe care şi-a câştigat-o printre celelalte instituții de învățământ superior din țară şi străinătate.

În luna mai sărbătorim 45 de ani de continuitate academică la Sibiu, cu rădăcini adânci în istoria culturii şi civilizației locale şi naționale. Pe rând, domeniului Istorie i s-au adăugat altele şi altele, Universitatea fiind astăzi un conglomerat valoros de domenii, un formator de specialişti care au contribuit la dezvoltarea urbei noastre, la creşterea prestigiului național şi internațional.

Relațiile cu celelalte instituții din țară, parteneriatele internaționale, activitățile de cercetare finalizate cu rezultate deosebite în diferite domenii, premiile şi brevetele obținute de-a lungul timpului sunt tot atâtea motive de mândrie pentru a spune că astăzi suntem pe drumul cel bun.

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este astăzi o Universitate modernă, orientată către nevoile academice ale studenților şi societății, adânc înrădăcinată în harta cercetării naționale şi internaționale.

La acest ceas aniversar îmi doresc pentru Universitatea "Lucian Blaga" prosperitate, proiecte inovative, implicare şi dăruire pentru actul educațional. Mulțumesc corpului academic, studenților şi celor din administrație pentru tot ce au făcut şi fac pentru reuşita de care ne bucurăm cu toții astăzi. La mulți ani! 

Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea

Rector ULBS 

 

Comentarii