• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Admiterea 2015, peste 6.200 de locuri la ULBS

Admiterea 2015, peste 6.200 de locuri la ULBS

Universitatea "Lucian Blaga" va scoate la concurs 6.276 de locuri pentru studiile de licenţă şi de master, pentru anul universitar 2015-2016. Cele mai multe locuri se adresează viitorilor studenți la inginerie, medicină, drept, economie şi ştiințe socio-umane. "Acolo unde cererea pentru domenii se va dovedi mare, vom putea suplimenta, prin aprobarea Comisiei Centrale de Admitere şi a Senatului, locurile cu taxă, până la cifra maximă de şcolarizare, aprobată de către ARACIS", a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc la finalul lunii aprilie.

În noul an universitar taxele de şcolarizare şi cele administrative vor rămâne la fel ca în 2014, iar unele taxe administrative au fost reduse sau chiar eliminate. De asemenea, procedura de admitere pentru viitorii studenți va fi aceeaşi ca şi în acest an universitar. "Nu s-au desființat specializări din cadrul facultăților. Un alt obiectiv este continuarea schimburilor de studenți şi atragerea de noi fonduri pentru programele de studii", a adăugat rectorul ULBS.

ULBS în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu va oferi 30 de burse copiilor din mediul rural, fără posibilităţi materiale, dar cu rezultate deosebite la învăţătură. Aceste burse vor acoperi atât cheltuielile de şcolarizare, cât şi cele de cazare. Şi studenții străini, ai universităților partenere, vor putea aplica pentru burse la ULBS, iar pentru a eficientiza colaborarea cu universitățile străine vor fi pregătite programe de licență în limba engleză.

Rectorul Ioan Bondrea a vorbit şi despre deschiderea anului universitar din toamna lui 2015, care va fi una specială. În centrul istoric va fi prezentată o maşină de Formula 1, creată, în mare parte, de studenţii de la Inginerie, îndrumaţi de prof. Gabriel Raţ, maşină ce va fi terminată în luna septembrie. Cu această maşină, universitatea sibiană va participa la "Formula Student", o competiţie mondială de prestigiu.

Programul evenimentelor culturale, care a marcat 20 de ani de când Universitatea sibiană poartă numele poetului Lucian Blaga, a fost de asemenea prezentat în cadrul conferinței. Trupa de teatru a studenților sibieni le-a prezentat cadrelor didactice spectacolul "Antisocial". Piesa prezintă viața de liceu şi expune cele mai importante roluri din această etapă dificilă. "Este un spectacol care dă foarte mult de gândit şi pe care, sub egida ULBS, îl vom face un spectacol itinerar. Sperăm să deschidem o temă de reflecție pe zona de educație în mediul universitar", a afirmat rectorul Ioan Bondrea.

 

Unul din cei mai importanți paşi din viața unui absolvent, festivitatea "Gaudeamus", aflată la a patra ediție, a adunat în Piaţa Mare aproximativ 2.500 de studenți. Absolvenții tuturor facultăților din cadrul Universității "Lucian Blaga" şi cei ai Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" s-au reunit în cadrul unui ceremonial solemn, în data de 19 mai.

În aceeaşi seară a avut loc un concert vocal-instrumental, pregătit de studenţii Facultăţii de Muzică, din cadrul Universității "Transilvania" din Braşov, pentru comunitatea academică sibiană. Spectacolul a avut loc la Sala Thalia.

Sînziana Staicu

 

Comentarii