• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Aniversarea Comisiei Fulbright

 În data de 30 mai, Comisia Fulbright din România a celebrat douăzeci de ani de colaborare între Statele Unite ale Americii şi România, în domeniul schimburilor educaționale. Conferința a avut tema "Promoting Excellence and Diversity in the post Cold-War World" şi a avut loc la Ministerul Afacerilor Externe.

Printre cei prezenți au fost Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, reprezentanții Comisiei Fulbright în România, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, oficiali ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, oficiali ai Academiei Române, oficiali ai Universităţii Bucureşti,  oficiali ai Camerei de Comerț Americane din România. De asemenea, la eveniment au luat parte şi reprezentanții unor universități din Statele Unite ale Americii, şi anume Pfeiffer University (NC), Indiana University din Bloomington (IN), University of Nebraska din Lincoln (NE). 

Cu ocazia acestei conferințe, comisia a acordat 13 titluri onorifice de Ambasador Fulbright unor reprezentanți ai universităților din România, printre care s-a numărat şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Titlul a fost oferit conf. univ. dr. Silvia Florea, această distincție fiindu-i acordată în semn de mulțumire pentru sprijinul deosebit oferit în promovarea valorilor şi țelurilor Fulbright.

"Programele de schimburi educaționale derulate de Comisia Fulbright din România pe parcursul celor douăzeci de ani au dus la crearea unei comunități transatlantice, formate din reprezentanți ai mediului academic, universitar şi ştiințific, în strânsă legătură cu instituții guvernamentale şi cu societatea civilă din cele două state", a menționat secretarul de stat Radu Podgorean în cadrul evenimentului.

Printre scopurile conferinței s-au numărat şi realizarea unui bilanț al activității Comisiei din cei douăzeci de ani şi punctarea noilor direcții şi obiective ale programului Fulbright.

Cristina Bălău

 

Comentarii