• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Aplauze si lacrimi la comemorarea lui Ion si Doina Aldea Teodorovici

Aplauze si lacrimi la comemorarea lui Ion si Doina Aldea Teodorovici

Studenții Asociației Basarabenilor din Sibiu au organizat vineri, 30 octombrie, un eveniment pentru comemorarea a 23 de ani de la tragicul accident în care şi-au pierdut viața soții Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Întâlnirea studenților a avut loc la Cupola din Parcul Sub Arini. Studenții basarabeni din Sibiu au organizat o seară cu poezie şi cântece în amintirea soților Aldea Teodorovici.  

Aceştia au cântat cântece patriotice, precum "Memoriam Ion şi Doina Aldea Teodorovici", "Moment de reculegere", "Dedicație două inimi gemene", "Pentru ea", "Sfântănă ni-i casa", "Eminescu", "Trei culori", "Ș-aşa-mi vine", "Bucurați-vă" sau "O lumină veşnic vie" O studentă le-a compus soților Aldea Teodorovici poezia "Memoriam la răscruce" şi, vizibil emoționată, a citit prima strofă. Apoi ne-a vorbit despre eforturile făcute de această familie în reunirea Republicii Moldova cu România, pentru revenirea la limba română şi grafia latină.  

ABSibiu organizează în fiecare an, în perioada 29-30 octombrie, comemorarea celor doi soţi, Ion şi Doina Aldea Teodorovici, personalități marcante care,  prin  implicare, devotament şi dragoste, au luptat pentru unirea Republicii Moldova cu România.  "Noi simțim patriotismul lor viu şi astăzi. Prin cântecele lor patriotice, de exemplu <<Trei culori şi o singură iubire românească>>, <<Pentru ea la Putna clopot bate...>> -este cântecul dedicat pentru limba română. Acestea sunt cântece patriotice care au arătat cât de strânsă şi puternică a fost relația dintre aceste două țări. Noi am creat o pagină pe Facebook a evenimentului şi am invitat toți studenții. M-am bucurat foarte mult că a venit foarte multă lume, în special pentru că ni s-au alăturat şi studenți români. Consider că ne-am atins țelul şi au putut afla şi alți tineri despre aceste personaje care au avut o implicație atât pentru România, cât şi pentru Republica Moldova şi din acest motiv evenimentul s-a numit <<Două inimi într-un singur dor>> sau <<Două inimi la unison>>. Au fost interesate să participe aproximativ 40 de persoane.", ne-a mărturisit Carolina Țîmbalari, membră a Asociației Basarabenilor din Sibiu. Organizarea din acest an a evenimentului a fost foarte bună: Cristian Lupaşcu i-a acompaniat pe participanţi cu chitara sa, iar voluntarii au fost recompensaţi cu câte o diplomă  de participare.

Laura Denisia Matei

Poze atasate
Aplauze si lacrimi la comemorarea lui Ion si Doina Aldea Teodorovici
Aplauze si lacrimi la comemorarea lui Ion si Doina Aldea Teodorovici
Comentarii