• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Arta manuală - un nou orizont pentru tineri

Arta manuală - un nou orizont pentru tineri

Creativitatea şi originalitatea sunt principalele obiective în lumea modei în ziua de azi. Fiecare încearcă să aducă un plus modului de a se îmbrăca şi de a ieşi în societate. Aşa a apărut ideea de handmade.

Din ce în ce mai mult, arta manuală devine o ocupaţie în rândul tinerilor şi reprezintă o expresie artistică a comunicării.

Printre aceştia, o regăsim pe Andra Nițu, studentă în cadrul ULBS, la Medicină, anul I. Andra are 21 de ani, este din Muereasca, un mic sat de pe lângă Vâlcea; tânăra şi-a urmat visele şi a luptat să şi le îndeplinească. Unul dintre ele a fost să fie "medicinist", cum spune ea. Însă, din păcate, după terminarea liceului, nu a fost admisă şi s-a înscris la Facultatea de Inginerie din Sibiu. O fire puternică, a continuat să înveţe şi în anul următor a reuşit să devină studentă la Medicină şi a renunţat la Ingineria Mediului.

Ajunsă în Sibiu, ca orice boboc, a căutat să facă lucruri noi, dar care, totodată, să îi aducă nişte bănuţi în plus. În acest fel şi-a descoperit pasiunea pentru handmade. Zâmbeşte când îşi aduce aminte cum a început totul: “Mă uitam cu o colegă pe un site de bijuterii şi alte lucruri făcute manual şi ne-am zis să încercăm şi noi aşa ceva. Nu mă aşteptam să îmi placă sau să continui atât de mult timp. Atunci nici nu ştiam ce să fac cu anumite mărgele sau materiale şi abia am reuşit să vindem câteva perechi de cercei. Acum e altceva. Vând destul de mult, le fac individual şi mi se pare cea mai bună metodă de a mă relaxa."

În prezent Andra îşi procură materialele necesare şi face brățări, cercei, lănțişoare, totul cu un talent deosebit. Pe viitor, tânăra vrea să înveţe să croşeteze cu sârmă şi să evolueze din punct de vedere tehnic. Totuşi, consideră handmade-ul doar un hobby şi nu se vede având o afacere în acest domeniu.

Andreea Elena Barbu

 

Poze atasate
Arta manuală - un nou orizont pentru tineri
Arta manuală - un nou orizont pentru tineri
Arta manuală - un nou orizont pentru tineri
Comentarii