• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Avocati în devenire

Avocati în devenire

Procesul simulat,  găzduit de Facultatea de Drept,  a avut un impact foarte mare asupra elevilor Școlii de vara "Alege-ți cariera Smart".

12 din cei 33 de elevi  au fost selectați şi au fost puşi să fie actori într-un proces simulat. Toți elevii participanți au intrat în rol şi au îmbinat utilul cu plăcutul.

Procesul nu a fost lipsit de momente amuzante, emoțiile fiind resimțite de cei din sală, fapt pentru care şi aşa zisele “fail-uri" nevinovate au început să apară, spre bucuria spectatorilor.

Work-shop-ul a început cu o reconstituire sub forma de video, pentru ca cei participanți să poată începe să îşi joace rolul. În acest an a fost prezentat un caz penal: o ucidere din culpă şi o tentativă de viol.

După procesul simulat elevii au avut ocazia să facă un tur al facultății şi să viziteze biblioteca foarte bine dotată.

Mihai Gatea, "Liceul Lucian Blaga" Sebeş

 

Poze atasate
Avocati în devenire
Avocati în devenire
Avocati în devenire
Avocati în devenire
Avocati în devenire
Comentarii