• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Bibliotecă teologică reamenajată

Biblioteca Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Sfântul Andrei Şaguna“ şi-a redeschis porţile şi aşteaptă studenții sibieni să se bucure de lectură.

Festivitatea de deschidere a avut loc pe data de 12 octombrie cu  o slujbă de sfințire oficiată de  IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Adrealului la care au participat  părinți, profesori, reprezentanţi ai Universităţii, studenți, bibliotecari şi toţi cei care au contribuit la reamenajarea bibliotecii.

Spațiile de studiu au fost reamenajate şi reabilitate cu rafturi moderne asemănătoare bibliotecilor din străinătate. Datorită acestor rafturi moderne,  biblioteca a economisit spațiul de depozitare, fiind mai spațioasă şi mai primitoare.

"Azi a fost o zi de mare sărbătoare pentru Facultatea de Teologie , pentru că s-a sfințit biblioteca facultății, după lucrările de restaurare şi de îmbunătățire a mobilierului care s-au făcut prin purtarea de grijă a  Înalt Prea Sfinţitului Dr. Laurenţiu Streza. Această bibliotecă este o ctitorie a marelui Mitropolit şi Sfânt Andrei Șaguna. El a fost cel care a donat primul fond de carte, iar exemplul său a fost urmat de câțiva profesori ai fostului Institut Teologic Pedagogic care şi-au donat cărțile după ce au trecut la cele veşnice", ne-a spus  acad. pr. prof. dr. Mircea Păcurariu.

Biblioteca facultăţii sibiene este una dintre cele mai vechi din ţară şi adăposteşte aproximativ  50 de mii de cărţi şi reviste, multe dintre acestea având o vechime considerabilă şi fiind extrem de valoroase.

Cea mai mare parte din cărțile de care dispune biblioteca, au fost donate de către marii ctitori , profesori şi oameni de cultură, spre folosul studenților şi nu numai.

Loredana Muntoiu

Comentarii