• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Biblioteca universitară în muguri de primăvară

Biblioteca universitară în muguri de primăvară

În fiecare primăvară, atât oamenii cât şi instituțiile importante ale oraşului nostru încearcă să se reinventeze în vreun fel sau altul. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu biblioteca Universității "Lucian Blaga". Aceasta oferă o extraordinară varietate de cărți pentru orice domeniu necesar studenților, materiale pe care biblioteca le-a acumulat de-a lungul timpului prin diferite donații, achiziții şi schimburi cu alte biblioteci.

"Biblioteca Universităţii <> din Sibiu dezvoltă colecţii enciclopedice de publicaţii cu caracter ştiinţific şi de înaltă valoare culturală, din ţară şi de peste hotare, pe toate categoriile de suporturi documentare, în acord cu programele de învăţământ, de cercetare şi de cultură. Biblioteca ULBS sprijină activitatea didactică şi de cercetare a universităţii, pune la dispoziţia comunităţii universitare materiale documentare şi servicii de informare şi asigură accesul la surse de informare externe bibliotecii" ne-a mărturisit Elena Mărginean, şef de serviciu al Bibliotecii ULBS.

Această instituție dedicată atât studenților, cât şi profesorilor care au nevoie de un anumit set de informații, deține o colecție impresionantă de documente acumulate de-a lungul timpului prin diferite metode, de la achiziții propriu-zise până la schimburi interbibliotecare. Catalogul informatizat al bibliotecii oferă accesul în permanență la resursele bibliotecii prin intermediul OPAC (On-line Public Access Catalogue). Acest portal poate fi accesat la adresa http://biblioteca.ulbsibiu.ro/Liberty3.

 "Fondul de publicaţii se dezvoltă în permanenţă şi în corelaţie cu solicitările corpului profesoral în ceea ce priveşte achiziţiile, iar creşterea ponderii schimbului interbibliotecar de publicaţii, ca mijloc de constituire a colecţiilor, ne permite accesul la  cele mai noi publicaţii editate de către universităţi, conţinând studii şi articole rezultate din activitatea de cercetare ştiinţifică, ceea ce determină creşterea numărului de utilizatori care folosesc serviciile moderne oferite de bibliotecă.", a adăugat Elena Mărginean.

Biblioteca universitară sibiană deţine peste 650.000 de unităţi documentare, baze de date ştiinţifice bibliometrice şi bibliografice. Datorită permanentei reînnoiri a colecției impresionante de cărți de care dispune biblioteca universitară, studenții au mereu acces la cele mai noi şi diversificate informații în legătură cu subiectele de care sunt interesați în mod special. Unul din cele mai importante adaosuri la colecție a avut loc în luna februarie, datorită Părintelui Ezechil Oancea.

Părintele a contribuit la îmbogățirea bibliotecii prin 404 volume din numeroase domenii. Printre acestea de numără filosofia, literatura, psihologia, religia şi istoria. Din titlurile volumelor amintite, Elena Mărginean a menționat "Dragul meu turnător" de Gabriel Liiceanu (Bucureşti, 2013), "Maimuța carpatină" de Radu Paraschivescu (Bucureşti, 2013), "Adevărul despre medicina alternativă" de Simon Singh şi Ernst Edzard (Bucureşti, 2013), "20 de întrebări şi răspunsuri despre Immanuel Kant" de Mircea Flonta (Bucureşti, 2012) şi nu în ultimul rând, "Diavolul în istorie: Comunism, fascism şi câteva lecții ale secolului XX" de Vladimir Tismăneanu (Bucureşti, 2013). Cărțile prezentate mai sus aparțin Editurii Humanitas.

Cătălin Zdîrcea 

Cristina Bălău

Poze atasate
Biblioteca universitară în muguri de primăvară
Comentarii