• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Biblioteca viitorului

Biblioteca viitorului

 

Peste 600 de mii de cărți sunt depozitate şi gata de a fi împrumutate la Biblioteca ULBS.

Dr. ing. Maria Rodica Volovici, directorul Bibliotecii Universității Lucian Blaga din Sibiu, a făcut un tur complet al bibliotecii cu elevii prezenți la Școala de vară "Alege-ți cariera SMART", prezentându-le mijloacele moderne de informare şi documentare.

Acesta a fost primul eveniment prin care elevii s-au familiarizat cu viața universitară.  Participanții la Școala de vară de la Sibiu au fost impresionați în mod special de prezența unor lucrări cu o vechime de peste 200  de ani, dar şi de cele 14.000 de volume periodice.

Interesul elevilor a fost trezit de dimensiunea impresionantă a Bibliotecii, de cele 400 locuri pentru studiu prevăzute cu echipamente de conectare la Internet, calculatoarele din abundență, scanere, imprimante şi multifuncţionale care fac din vizita la Bibliotecă o experiență foarte plăcută.

Elevii prezenți la Școala de vară au considerat că includerea vizitării bibliotecii, în cadrul programului Școlii de vară, a fost o experiență plăcută şi în acelaşi timp educativă.

 

Mihai Alexandru Gatea

 

Poze atasate
Biblioteca viitorului
Biblioteca viitorului
Comentarii