• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Boboci ULBS

Boboci ULBS

Facultatea de Litere şi Arte - "Desene animate"

Deşi graniţa dintre realitate şi ficţiune nu este uşor de trecut, Balul Bobocilor de la Facultatea de Litere şi Arte a reuşit să creeze o atmosferă de basm la "Club Resident", în 20 noiembrie.

Cele cinci perechi participante şi-au demonstrat calitățile pe parcursul mai multor probe surpriză, printre care o declarație de dragoste în cuvinte date, balonul cu heliu, mimă şi dans. Bobocii au venit bine pregătiți pentru proba de talent, singura cunoscută dinainte, şi au surprins în mod plăcut publicul şi juriul.

Miss Boboc Raluca Mitea ne-a mărturisit:"Am participat la bal pentru a mă distra, nu am venit neapărat să câştig. M-am simțit foarte bine şi aş vrea să mai trăiesc experiențe de acest gen".

Mister Boboc Sergiu Argeşanu crede că "prin acest concurs am demonstrat că sunt cel mai bun pe lângă faptul că m-am simțit extraordinar. A fost o distracție 'pe bune' şi o surpriză plăcută".

Iuliana Rof

Facultate de Drept "Simion Barnuțiu"- "Balul Bobocilor Jurişti"

Balul, găzduit de restaurantul "La Dobrun", pe data de 27 noiembrie, a dovedit că bobocii Facultății de Drept dispun de multe cunoştințe, seriozitate şi putere de convingere.

Cele şapte probe ale balului, prezentarea, testarea cunoştințelor juridice, tango, creativitate şi spontaneitate, dans popular, talent şi proba surpriză (defilatul în pijamale) au fost cu adevărat ingenioase, punându-i pe concurenți în dificultate. După numeroase demonstrații Ionela Cosma şi Raul Milancovici au primit titlul de Miss şi Mister Boboc.

Ionela Cosma ne-a mărturisit: "Acest concurs a fost o adevărată provocare, am mai participat şi în liceu însă nu a fost la fel de palpitant ca aici. Probabil cu trecerea anilor lucrurile s-au mai schimbat, însă a fost o experiență minunată pe care cu siguranță nu o voi uita".

Raul Milancovici a declarat: "Balul a fost pentru mine o experiență unică şi pot spune că astăzi am avut o a doua victorie pentru că am fost Mister Boboc şi în liceu. Sper să-mi mențin şi notele la fel de bune ca rezultatul acestei competiții".

Iuliana Rof

Ane-Mari Hann

 

Facultatea de Inginerie - ,,Minioni, în jurul lumii"

 

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost locul în care, în 27 noiembrie, studenți ai Facultății de Inginerie, şi nu numai, au pornit într-o călătorie în jurul lumii.

Costumați în minioni, bobocii au reprezentat şase țări diferite. România, Brazilia, Spania, Irlanda, America şi Grecia au fost țările ale căror cultură şi vestimentație au fost particularizate în costumul fiecărei perechi de minioni.

Talentul bobocilor a fost pus la încercare prin probe de imaginație şi dexteritate propuse de organizatorii balului, membri ai Asociației Studențeşti SOLIDUS.

Atmosfera a fost animată atât de boboci, care au stârnit ropote de râsete şi aplauze,cât şi de momentele artistice, magie,comedie şi dans.

Arina Bunea, studentă la Ingineria Sistemelor Multimedia a câştigat titlul de Miss, iar Alin Avram a fost cel care a cucerit juriul, primind titlul de Mister . ,,A fost o experiență reuşită, cu multă muncă şi din partea noastră, a bobocilor, cât şi a organizatorilor. Totul a fost mult peste limita aşteptărilor", ne-a mărturisit Mister Boboc, student la Ingineria Sistemelor Multimedia.

Mădălina Micu

Elena Andrei

Balul Bobocilor la Medicinişti

Prin organizarea balului bobocilor, Facultatea de Medicină ,,Victor Papilian" a dat startul integrării studenților din anul I în comunitatea studențească.

Miercuri, 19 noiembrie, în clubul Liquid, a avut loc ,,Balul Bobocilor Medicinişti" organizat de SSMH ( Societatea Studenților Medicinişti Hipocrates), care la aceeaşi dată a sărbătorit împlinirea a 16 ani de existență.

Georgiana Gligore şi Ionuț Sebastian Alex Codiță au fost aleşi Miss şi Mister Medicină 2014. Georgiana ne-a declarat: ,,Am participat la bal pentru că vreau să îmi fac prieteni noi, dar şi pentru a face o comparație între balul de liceu şi cel de la facultate. Cea mai grea probă mi s-a părut cea de dans, deoarece am avut dans popular, iar partenerul meu este israelian şi a trebuit să pornesc cu el de la zero."

Ionuț se descrie ca fiind ,,un tip realist, descurcăreț, o fire deschisă, zâmbitoare", şi ne-a mărturisit ca a participat la bal, deoarece îi place să experimenteze lucruri noi: ,,Consider că am câştigat, deoarece tot ceea ce îmi propun devine realitate".

Momentele artistice dintre probe au întreținut atmosfera, iar recitalul exploziv al trupei VUNK a făcut ca seara să fie de neuitat.

Sînziana Staicu

Adelina Taifas-Rădulescu

Facultatea de Științe – "Cartoon Network"

Frumoasa & Bestia şi Asterix & Obelix au fost doar câteva dintre personajele interpretate la Balul Bobocilor al Facultății de Științe. Toți cei prezenți la evenimentul organizat în 12 noiembrie la Clubul Liquid au fost purtați prin universul copilăriei şi al desenelor animate.

Cei 14 boboci înscrişi în cursa pentru câştigarea titlului de "Miss si Mister" s-au prezentat în fața juriului şi a colegilor cu mult entuziasm, dar şi cu emoții. Probele concursului au fost diverse, testându-le concurenților cunoştințele de cultură generală, talentul actoricesc, eleganța şi grația arătate prin dans.

Câştigătorii balului au fost desemnați studenții Cristina Trancă şi Daniel Rasă. "Nici nu îmi vine să cred că am câştigat. Cineva mi-a zis că cine dansează, câştigă. Am dansat, am câştigat", ne-a declarat Cristina Trancă. La rândul său, Daniel Rasă ne-a mărturisit că "A fost cea mai bună experiență. Am intrat fără emoții, am zis o poezie compusă de mine .Mai bine de atât nu se putea".

Loredana Muntoiu

Iuliana Rof

Facultatea de Științe Economice - ,,Maşina timpului"

,,Urcă şi tu în maşina timpului alături de noi!" a fost sloganul cu care studenții economişti au lansat invitația tuturor de a participa la balul bobocilor.

Astfel, în 10 noiembrie, la Liquid Club, bobocii participanți au trecut pe rând la volanul maşinii timpului şi ne-au condus pe drumul romanilor, apoi, decadă cu decadă, până în prezent cu o ultimă oprire în perioada comunismului recent. După probele individuale, dansul i-a unit, dar şi despărțit pe boboci printr-o coregrafie ce înfățişa o bătălie între sexe.

Câştigătoarea titlului de Miss Boboc, Irene Dăncăneț, studentă la Management, a declarat că nu a participat neapărat pentru câştigarea titlului de Miss, ci pentru senzațiile trăite şi pentru bucuria de a se exprima în fața publicului aşa cum simte.

Călătoria nu s-a sfârşit odată cu acordarea premiilor, ci a ajuns în prezent cu taxiul lui What’s Up, care a oprit ceasul şi a sărbătorit împreună cu cei prezenți.

Mădălina Micu

Elena Andrei

Paul Opricean

Facultatea de Științe Socio-Umane – "În jurul lumii"

  Studenții specializărilor Jurnalism şi Comu­nicare şi Relații Publice s-au unit într-o călătorie "în jurul lumii." Evenimentul a avut loc în Oldies Pub şi a adus în prim plan culturi diferite. Astfel, fiecare pereche şi-a ales să reprezinte câte o țară printr-un filmuleț realizat de către aceştia, unde au prezentat obiceiuri sau elemente simbolice țării respective.

La proba de aptitudini studenții participanți au încercat să impresioneze juriul cu abilitățile lor vocale ,actoriceşti şi de improvizație. Proba care le-a dat bătăi de cap a fost "dicțiunea", în schimb s-au descurcat foarte bine la proba secretă unde a fost nevoie să ghicească ce tip de pre­parat a extras unul dintre concurenți şi apoi să-şi convingă "adversarul" că este cel mai bun fel de mâncare. Într-un final câştigătorii desemnați Miss şi Mister au fost Avram Vanessa Maria de la Comunicare şi Relații Publice şi Cătălin Ionuţ Pilea, student la specializarea Jurnalism.

Ce simţi acum că ai ieşit Miss Boboc, Vanesa Avram?

În primul rând, vreau să spun că sunt foarte fericită. Emoţiile au trecut însă mai am aşa un pic de şoc, nu îmi vine să cred că eu am ieşit Miss. Le mulţumesc tuturor care m-au susţinut, sunt sigură că este şi va rămâne o amintire unică.

De unde vin talentele tale?

Am terminat liceul pedagogic, secţia învăţător-educator. Momentan sunt şi învăţătoare şi probabil de aceea mă exprim mai uşor şi mai bine. Cred că de aici vin şi abilităţile care mi-au adus victoria în această seară.

Felicitări, Cătălin Pilea! Cum te simţi?

Simt foarte multă bucurie. Chiar nu mă aşteptam! Am luat două premii, Mister Boboc şi Mister Popularitate. Sunt în al nouălea cer. Par­ticip deseori la spectacole de muzică şi cu toate acestea niciodată nu am avut o asemenea emoţie.

De ce nu te-ai aşteptat, având în vedere faptul că eşti un om atât de talentat?

Nu m-am aşteptat pentru că ştiu că toţi cei care au participat la bal au muncit mult, am avut întâlniri chiar şi seara după orele 20:00 şi ne-am simţit foarte bine. Cu toate acestea, sincer să fiu, mă aşteptam să câştige alte per­soane care mi s-au părut mie mult mai talentate.

Ce ai de gând să faci mai departe?

Am de gând să termin această facultate şi, cu ajutorul Domnului, aş dori să merg la Bucureşti la Conservator. Am terminat liceul de arte şi mi-ar plăcea să urmez o carieră în muzică. Am ales momentan Jurnalistica pentru că în liceu am fost redactor la radio-ul şcolii. Acolo făceam emisiuni culturale.

Atmosfera a fost întreținută vocal de către trupa Ultraj care a răspuns şi anul acesta invitației de a se alătura evenimentului studențesc.

Georgiana Maria Joică

Claudia Bădoi

 

 

 

Poze atasate
Boboci ULBS
Boboci ULBS
Boboci ULBS
Boboci ULBS
Boboci ULBS
Boboci ULBS
Boboci ULBS
Comentarii