• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Bobocii medicinistii au dat startul balurilor

Bobocii medicinistii au dat startul balurilor

Medicina a dat startul balurilor studențeşti în acest an. Tema  evenimentului a fost "Masquerade Party", iar fiecare invitat a primit la intrare o mască pentru a-şi ascunde identitatea timp de câteva secunde. Puțin timizi, 12 tineri misterioşi, carismatici şi talentaţi s-au întrecut pentru mult râvnitele titluri de Miss şi Mister Boboc Medicină 2016.

La final, clasamentul a fost următorul: Miss Boboc a fost desemnată Bianca Mănescu, iar Mister Boboc a fost ales Alexandru Bănică; pe locul II s-au situat bobocii Theodora Micuda şi Dragoş Colocoşel, iar pe poziţia a III-a s-au clasat studenții Sonia Crețu şi Adrian Braicu. Iar câştigătorii concursului de popularitate, desfăşurat pe Facebook, au fost Theodora Micuda şi Alin Dogaru.

Alexandru Bănică îşi doreşte să calce pe urmele mamei sale, medic la rândul ei, şi spune că: "Am ales să urmez cursurile facultății din Sibiu, pentru că m-a atras cel mai mult şi ştiam că aici găsesc seriozitate. Îmi doresc să rămân în România la finalul studiilor, dar nu ştiu dacă în Sibiu sau în Piteşti, oraşul meu natal".

Bianca Mănescu  a dat dovadă de multă energie, reuşind să treacă cu succes toate probele şi  ne-a mărturisit că: "deşi perioada de pregătire a balului a fost puțin dificilă, organizatorii au fost pe poziții şi s-au ocupat de noi, punând foarte mult suflet ca să iasă totul perfect. Nu am avut emoții, simțindu-mă în largul meu,  iar probele mi s-au părut foarte amuzante".  

 

Facultatea de Inginerie

În Aula Magna a Facultăţii de Medicină, 12 viitori ingineri au impresionat juriul şi publicul prin talent, îndemânare, atenție şi umor. Tema propusă în acest an de organizatori a fost "The Clock", studenția reprezentând o perioadă din viaţa fiecărui om.

În urma jurizării, "Miss Boboc" a fost desemnată Andra Tămăşel, iar "Mister Boboc" a fost ales Sergiu Lazăr; pe locul al II-lea s-au situat Andreea Andronie şi Daniel Predescu; iar pe poziția a III-a s-au clasat Alexandra Pantea şi Ovidiu Simon. Câştigătorii concursului de popularitate, desfăşurat pe Facebook au fost Adela Buda şi Sergiu Lazăr.

Sergiu Lazăr, este un tânăr de 19 ani din Mediaş care îşi doreşte să ajungă specialist într-una din societățile care activează în domeniul gazelor naturale, iar Andra Tămăşel speră să devină una dintre cele mai importante şi de succes femei inginer.

Laura Denisia Matei

 

Astăzi student sibian, mâine politician

Liga Absolvenților Studenților de la Știinte Politice şi Relatii Internaționale (LASSPRI) şi-a ales cei mai carismatici şi talentați "boboci". Organizatorii împreună cu concurenții au ales tema “Red carpet party". Concurenţii şi-au demonstrat talentele actoriceşti şi au trecut cu brio probele de dans şi de cultură generală.

În urma voturilor de pe Facebook, Ioana Maria Vasile şi Cătălin Miron au fost declaraţi câştigătorii Premiului de Popularitate. Pe podium s-au clasat, în ordine descrescătoare, pe locul III: Teodor Popescu şi Andra Elena, pe locul II: Stoica Alexandru şi Ioana Vasile. "Miss şi Mister Boboc 2016" au fost desemnaţi Elena Raluca Văideanu şi Cătălin Miron.

Elena Raluca Văideanu are 20 de ani, este din Mediaş şi se consideră o fire sociabilă, care se adaptează oricărei situații indiferent de circumstanțe. Cătălin este astăzi "Mister Boboc 2016", dar mâine poate fi politicianul pe care îl votezi. Spune că a ales să urmeze cursurile specializării Științe Politice, deoarece lumea politică se află într-un moment de răscruce: "Oamenii politici au nevoie de un suflu nou, de idei noi şi de tineri care iubesc dreptatea şi adevărul".

Laura Denisia Matei

 

Miss şi Mister Boboc Psihologie 2016

Asociația Studenților în Psihologie din Sibiu a testat inteligența şi talentul bobocilor care au participat la balul cu iz de Hollywood.

Concurenții au răspuns la întrebări de cultură generală, din domeniul psihologiei sau inspirate din filmele celebre de la Hollywood şi şi-au demonstrat talentele actoriceşti, dar şi pasiunea pentru muzică şi dans.

În urma consultărilor, membrii juriului au decis să acorde titlul de "Miss şi Mister Boboc Psihologie 2016" Teodorei Obadă şi lui Aurel Lungu. Pe locul al II-lea s-au clasat Ioana Damian şi Filip Mocanu, iar pe locul al III-lea Monica Mihu şi Bitere Tino. În urma concursului de Miss şi Mister Popularitate, desfăşurat pe Facebook au ieşit învingători Ana Cristea şi Filip Mocanu.

Aurel Lungu este un tânăr talentat, pasionat de actorie şi muzică. A cochetat cu muzica încă din copilărie, studiind opt ani acordeonul, apoi pianul şi chitara, iar acum, la îndemnul profesoarei de pian,  studiază psihologia. Şi Teodora Obadă este pasionată de muzică şi intenționează să participe la Vocea României. Frumoasă şi talentată, ea a obţinut titlul de Miss şi la liceu şi la facultate.

Laura Denisia Matei

 

Întoarcere în timp la ȘAIAPM

14 boboci de la specializările "Montanologie" şi "Ingineria şi Protecția Mediului în Agricultură" (IPMA) au dat dovadă de curaj, seriozitate şi dăruire atunci când au venit în fața unui public numeros pentru a-şi prezenta talentele artistice şi pentru a trece cu succes probele gândite în acord cu tema balului: întoarcere în timp, în perioada anilor `20 -`90.

Decizia cea mai grea a revenit, ca de fiecare dată, juriului, care a recunoscut că fiecare concurent a fost special, dar a hotărât că titlul de "Miss Balul Bobocilor 2016" i se cuvine Anei Marinescu, iar cel de "Mister Balul Bobocilor 2016" lui Bogdan Necşoiu.

Dezinvoltura şi dorința de distracție au determinat-o pe Ana Marinescu să concureze la bal, iar Bogdan Necşoiu crede că atitudinea, inteligența şi talentul au fost punctele lui forte.

Miss şi Mister Popularitate au fost desemnaţi Isabella Leonard şi Claudiu Cumpănăşoiu.

Iuliana Rof

Cristi Ninu

 

Miss şi Mister Boboc Economist 2016

La Facultatea de Științe Economice, prin intermediul Clubului Studenților Economişti, 12 tineri frumoşi şi talentați au intrat în cursa pentru râvnitele titulaturi de Miss şi Mister Boboc. La finalul celor şase probe, juriul a decis că "Miss şi Mister Boboc 2016" sunt Adelina Drăghici şi Iulian Păuna.

Adelina Drăghici se caracterizează ca fiind o fire îndrăzneață, o bună prietenă şi o persoană distractivă.

Iulian Păuna este pasionat de economie încă din liceu şi vrea să-şi deschidă propria afacere. El a cucerit juriul şi publicul făcând bit box, o altă pasiune de-a sa: "De  doi ani de zile am început să fac bit box, iar în seara aceasta am vrut să-mi scot în evidență talentul".

Printre invitații surpriză ai serii s-au numărat trupa de Street Dance a Academiei Forțelor Terestre, solista Anna Stanciu şi chitaristul Andrei Z.

Laura Denisia Matei

 

Un altfel de bal… un bal al fetelor

Deoarece la specializarea Pedagogia Învățământului Primar şi Preşcolar (PIPP), secția germană,  sunt înscrise doar studente, în cursa pentru Miss Boboc 2016 au intrat nouă fete.

Tema evenimentului a fost Bal mascat la curtea regală, iar concurentele au avut de trecut şase probe. Clasamentul a fost următorul: titlul de "Miss Boboc 2016" i s-a acordat Denisei Cioranu, locul al II-lea i-a revenit Andreei Vinți, iar ocupanta locului al III-lea a fost Marcela Kiss.

Încă din copilărie Andreea Vinţi se visa educatoare sau învățătoare: "Am terminat liceul pedagogic şi am optat pentru această specializare deoarece iubesc foarte mult copiii. În prezent şi lucrez ca educatoare la o grădiniță din Sibiu".

Laura Denisia Matei

 

Balul basarabenilor

Asociația Basarabenilor din Sibiu a testat imaginația, spiritul de echipă şi talentul "boboceilor", care  au râvnit la titlul de Miss şi Mister 2016. Cele trei echipe au trecut cu brio de toate probele, stârnind râsetele juriului şi invitaților şi primind ropote de aplauze. Una dintre cele mai interesante probe a fost realizarea filmulețului de prezentare, care trebuia să răspundă cerințelor temei balului: “Godfather Around the Word".  Fiecare echipă a ales să prezinte o mică parte din lumea mafie moldoveneşti, ruseşti şi cubaneze.

În urma jurizării, "Miss şi Mister Boboc Basarabean 2016" au fost aleşi Maria Otgon şi Iulian Blănari, ei fiind şi favoriții publicului, reuşind să strângă cele mai multe like-uri la concursul de popularitate desfăşurat pe Facebook. "Miss şi Mister Talent" şi, totodată ocupanții locului al II-lea, au fost Cătălina Sorocean şi Adrian Babii, iar titlul de "Miss şi Mister Originalitate" a ajuns la Cătălina Ivanov şi Vladimir Gondiu, ocupanţii locului al III-lea.

Laura Denisia Matei

 

Jurnalistica şi-a premiat bobocii

Balul Bobocilor de la specializările Jurnalism şi Comunicare şi Relaţii Publice a avut tema "Secret Agents".

Faimoşi, îndrăzneţi, periculoşi şi notorii, superspionii au trecut mai multe probe pentru a le dovedi, atât juriului, cât şi publicului, că sunt inteligenţi şi  talentaţi. Misterul a fost descifrat odată cu decernarea titlului de Miss şi Mister, norocoşii fiind: agentul 003 Izabella Nyaradi şi agentul 006 Radu Motoroiu. Titlul de Miss Popularitate i-a fost atribuit agentului 008 Ariana Bucur, iar Mister Popularitate a fost agentul 004 Alexandru Sasha Robu.

Izabella Nyaradi crede că: "Orice eveniment de acest tip ne învață ceva. Participând la  acest bal am avut ocazia să-mi cunosc mai bine colegii de facultate, să petrec mai mult timp cu ei, şi nu în ultimul rând, am învățat că dacă ne dorim cu adevărat ceva,  ne putem stăpâni foarte uşor emoțile".

Radu Motoroiu este atras de lectură, muzică şi scris. După ce evenimentul a luat sfârşit, studentul ne-a povestit cum dintr-un simplu hobby, scrisul a devenit pasiune şi s-a arătat surprins că a câştigat titlul de Mister:  "E prima data când mă încumet să particip la un concurs de genul acesta. Au fost concurenți, din punctul meu de vedere, mai buni, care au ştiut să întrețină publicul şi să facă spectacol".

Iulia Rusu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poze atasate
Bobocii medicinistii au dat startul balurilor
Bobocii medicinistii au dat startul balurilor
Bobocii medicinistii au dat startul balurilor
Comentarii