• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Bulz ciobănesc, muzică populară si voie bună

Bulz ciobănesc, muzică populară si voie bună

 Elevii Şcolii de Vară au vizitat Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra, în a treia zi a programului. Atât elevii, cât şi organizatorii s-au bucurat de muzică populară, mâncare tradiţională şi o scurtă prezentare a culturilor Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului.

 Șef Lucrări univ. dr. ing. Pompilica Iagăru a prezentat diferitele culturi de cereale, printre care se numără culturile de in, grâu, ovăz şi porumb, precum şi producţia şi randamentul pe care îl dă fiecare plantă. Elevii au avut ocazia de a-şi exprima interesul prin întrebări în legătură cu facultatea şi activităţile sale.

 Cina cea bogată a fost luată în aer liber şi a constat în tocăniţă la ceaun cu salată de varză şi bulz ciobănesc. Toţi cei prezenţi au mâncat pe săturate, fiindu-le oferit şi câte un pahar de vin alb făcut în casă.

 Soliştii populari care au întreţinut atmosfera, au fost Ilie Dura, Ancuţa Costea şi Silvana Săvoiu, acompaniaţi de Băluţă Adrian, Laslău Ciprian şi Krafcic Andu la instrumente. "Mulţumiri organizatorilor, în primul rând,iar eu ca instrumentist le mulţumesc colegilor mei. Totodată, ne-am bucurat de prezenţa unor oficialităţi străine, ambasadorul Norvegiei şi membrii ai corpului diplomatic, care s-au integrat afectiv în hora specific românească. Le mulţumim pentru jocul acordat", a declarat Ionel Adrian Băluţă.

Timizi la început, elevii au intrat în horă deprinzând dansurile populare specifice zonei Sibiului. Unii dintre elevii mai comozi au vizitat muzeul cu trăsura, iar ceilalţi au luat muzeul la pas în descoperirea acestui loc plin de tradiţii şi frumoase poveşti.

Ana Maria Călina

 

 

Poze atasate
Bulz ciobănesc, muzică populară si voie bună
Bulz ciobănesc, muzică populară si voie bună
Comentarii