• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Campionatul National Universitar de Judo

Campionatul National Universitar de Judo

Pe data de 17.05 a avut loc cea de a 44-a ediție a Campionatul National Universitar de Judo şi cea de a 12-a consecutivă, găzduită în sala de sport a Școlii nr 1, Sibiu. Concursul s-a desfăşurat pe două suprafețe de luptă regulamentare de 8/8m, asigurate de Șoimii Sibiu şi Clubul Sportiv Municipal.

La competiție au participat în jur de 70 de studenți şi studente de la cele mai mari centre universitare din Romania: Bucureşti, Cluj, Piteşti, Constanța, Galați, Iaşi, Oradea şi Arad. Coordonați de lect. univ. dr. Todor Raul, din Sibiu au participat 11 sportivi, dintre care şi o fată.

Fiecare luptă în parte a fost spectaculoasă. Eşti ținut cu sufletul la gură de-a lungul reprizelor până când unul din concurenți este izbit de pământ, iar celalalt declarat câştigător. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos, luptele lor fiind chiar mai energice decât ale băieților.

Preşedintele comisiei de organizare, prof. univ. dr. Turcu Dionise a declarat ca deşi nu au fost mulți la număr, sportivii au dat dovadă de o tehnică foarte bună, o parte din ei luptând pentru lotul național.

  Deşi Universitatea din Sibiu nu deține un spațiu de antrenament adecvat, a avut cei mai mulți sportivi pe podium. În ultimii ani, Sibiul a deținut supremația la categoriile băieților.

La clasamentul pe puncte Centrul Universitar Sibiu a obținut locul întâi, iar la clasamentul pe echipe pe locul trei din cauza lipsei sportivelor.

Au fost înmânate diplome, medalii (aur, argint, bronz), şi premii în bani: locul I-200 ron, locul II-150 ron, iar locul III-100 ron din partea Ministerului Educației.

Următoarele rezultate au fost obținute de echipa Sibiană:

 

Locul I:

Bodârlău Cristian -  88 kg

Radu Valentine    -  90 kg

 

Locul II:

Sim Alexandru   -  60 kg

Dragoman Alexandru   -  66 kg

Pap Robert -  73 kg

Vesa Paula -  57 kg

 

Locul III:

Munteanu Andrei -  100 kg

Matei Petru -  +100kg

 

Răzvan Matei

 

Poze atasate
Campionatul National Universitar de Judo
Campionatul National Universitar de Judo
Campionatul National Universitar de Judo
Campionatul National Universitar de Judo
Campionatul National Universitar de Judo
Comentarii