• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Campusul ULBS într-un proiect de eficientizare energetică

Campusul ULBS într-un proiect de eficientizare energetică

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a încheiat un acord de colaborare cu Centrul Român al Energiei (CRE) pentru realizarea unui proiect de eficientizare energetică a clădirilor din campusul ULBS şi participarea în activități comune de cercetare-dezvoltare şi formare profesională.

CRE este o asociaţie nonguvernamentală care contribuie activ la politica energetică europeană şi naţională, în vederea susţinerii şi promovării investiţiilor în sistemul energetic naţional integrat, la nivel regional şi european, cu scopul dezvoltării relaţiilor de cooperare dintre cele două organizaţii.

ULBS şi CRE vor lucra împreună pentru găsirea unor soluţii inteligente în ceea ce priveşte producerea şi utilizarea energiei, dar şi gestionarea eficientă a acesteia. Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Centrul Român al Energiei vor colabora în vederea identificării, cercetării şi testării de module tehnice pentru optimizarea producerii de energie electrică şi termică în clădirile ULBS; creşterea performanței energetice a clădirilor ULBS; utilizarea surselor de energie regenerabile; iluminatul interior/exterior eficient; stocarea de energie; contorizarea inteligentă a consumului de energie electrică şi termică.

Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, Rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a spus că "Acest proiect răspunde obiectivelor cuprinse în Strategia ULBS 2020 – Sustenabilitate şi Excelență pentru Comunitate şi este în acord cu Programul de Acțiune pentru Energie Durabilă (PAED) al Primăriei Municipiului Sibiu".

  Dr. ing. Stelian Gal, manager proiecte CRE, a precizat încadrarea perfectă a proiectului cu ULBS în conceptul proiectului Sibiu Smart City, demarat cu Municipalitatea Sibiu. Potenţialul de replicare a proiectului pentru alte clădiri ale ULBS, precum şi generalizarea acestui proiect pilot în alte centre universitare din România, reprezintă un avantaj important al parteneriatului ULBS-CRE.

În urma acestui parteneriat s-a dat acordul realizării unui schimb reciproc prin care studenţii ULBS sa poată efectua stagii de pregătire la un agent economic membru CRE, pentru formarea profesională, iar angajaţii unui agent economic membru CRE să poată participa la formele de pregătire postuniversitară de formare şi dezvoltare profesională continuă organizate în ULBS, cât şi pentru schimbul reciproc de informaţii relevante pentru domeniile de interes comun.

 Andreea Runceanu

 

 

 

Comentarii