• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Cariera – un drum cu sens unic

Cariera – un drum cu sens unic

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din toată țara, înscrişi la Olimpiada Națională de Matematică au luat parte la un workshop despre carieră susținut de Florin Pavel, doctorand la teologie împreună cu conf. univ. dr. Blanca Grama, directorul departamentului de "Orientare în Carieră". Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca universității, în sala de internet.

Un scurt-metraj cu discursul susținut de Steve Jobs la Universitatea Standford în anul 2005 este cel care dă startul workshop-ului. Prin cele trei poveşti pe care le relatează, acesta încurajează proaspeții absolvenți să-şi aleagă o carieră potrivită şi să nu renunțe niciodată.

Elevilor le-au fost enumerate câteva dintre beneficiile muncii şi paşii care trebuie parcurşi în luare unei decizii corecte, aceasta fiind influențată de mulți factori. Conform domnului Florin Popa "cariera este un drum cu sens unic, cu suişuri şi coborâşuri. Drumul trebuie să aibă o țintă, un scop, o destinație."

Nu a lipsit exercițiul practic, unde elevii au fost împărțiți în 6 echipe (învățământ, medicină. economie, construcții, juridic , alte domenii) a câte 4-5 persoane. Împreună, aceştia au dat frâu liber imaginației şi au cooperat la "Construirea unui oraş".

Au fost prezentate strategii de carieră şi câteva maxime care să întărească încrederea în sine a elevilor. Printre acestea s-au numărat: "Nu uita că TU eşti NOUL.", "Îndrăzneşte să devii ceea ce eşti.", "TU eşti SUCCESUL!".

Sfârşitul workshop-ului a fost marcat de un citat din Charlie Chaplin: "Fă-ți griji pentru conştiința ta, nu pentru reputația ta. Conştiința este ceea ce eşti tu, reputația este ceea ce gândesc ceilalți despre tine. Iar ceea ce gândesc alții despre tine e problema lor."

Participanții au fost relaxați şi deschişi, iar unii dintre ei au afirmat ca iau în considerare ideea de a urma studiile superioare la ULBS.

Mădălina Măgureanu

 

Poze atasate
Cariera – un drum cu sens unic
Cariera – un drum cu sens unic
Cariera – un drum cu sens unic
Cariera – un drum cu sens unic
Comentarii