• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Câştigătorii concursului RObotX

Câştigătorii concursului RObotX

Lucian Blaga" au câştigat pentru a şaptea oară consecutiv locul I la concursul naţional de roboţi RobotX. La ediţia din acest an s-au înscris cinci echipe, patru fiind din cadrul Universităţii "Lucian Blaga", Facultatea de Inginerie, şi o echipă de la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Concursul, fondat în 1998, a fost demarat în România în anul 2004 şi este destinat echipelor de elevi şi studenţi pasionaţi de crearea de inteligenţă robotică.

Ediţia 2014 a RObotX s-a desfăşurat sub tema "PreHistoBot", care consta în îndeplinirea sarcinilor pe care le făceau strămoşii noştri din perioada preistorică: să vâneze şi să captureze mamuţi, să picteze fresce, să aprindă focul şi să culeagă fructe, însă nu şi fructul cel otrăvit.

Spre deosebire de concursurile de roboţi gen Sumo, roboţii implicaţi în acest concurs trebuia să fie constructivi şi pacifişti, astfel că o bruscare oricât de mică a adversarului era penalizată.

Echipa care a reuşit să contruiască robotul care să îndeplinească cu brio toate sarcinile, clasându-se astfel pe locul întâi, a fost echipa Vision a Universităţii “Lucian Blaga", urmaţi de echipa Wonderbots din Bucureşti, pe locul al doilea şi CyberTech – ULBS pe locul al treilea. Cele trei echipe vor participa la faza internaţională a concursului Eurobot, care se va desfăşura la Dresda, în perioada 6 – 8 iunie 2014.

Anul acesta, un student al Facultăţii de Inginerie a devenit arbitru oficial Eurobot 2014, luând parte la cursul organizat de Eurobot la Paris, alături de colegi din Germania, Rusia, Spania, Elvetia, precum şi alte ţări europene.

Începând cu anul 2008, primul loc la faza naţională a concursului RObotX a fost câştigat în fiecare an de una din echipele Facultăţii de Inginerie. Participarea echipelor a fost posibilă prin colaborarea Universităţii cu firmele: Continental Automotive Systems, Marquardt Schaltsysteme, Wenglor Sensoric Sibiu, Compa, Fritzmeier, Kromberg & Schubert România, Biotechnik România, IFM Electronic, FW Automation AG, Spectromas şi mulţi alţii.

Echipa Vision – ULBS: Liţă Radu Claudiu, Stan Ioan Dorin, Novac Radu Nicolae, Răvaş Cristina, Morariu Mihai Raul, Cruceat Alin Marius, Bruda Claudiu Marcel, Paşca Sorin Ioan, Maţău Alexandru Rudi, Pămărac Răzvan Gabriel, Munteanu Alexandra Maria şi

Profesori îndrumători: Laurean Bogdan, Dumitru Niţă.

Naomi Hodîrnău

 

Poze atasate
Câştigătorii concursului RObotX
Câştigătorii concursului RObotX
Câştigătorii concursului RObotX
Comentarii