• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Competitii de proiecte prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare

Competitii de proiecte prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare

Mediul academic sibian a participat joi, 31 martie, la evenimentul Info - Day PNCDI III, organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), eveniment în cadrul căruia au fost prezentate pachetele de informații ale instrumentelor de finanțare care vor fi lansate în perioada următoare în cadrul Planului Național de Cercetare - Dezvoltare şi Inovare 2015-2020, proiect care îşi doreşte promovarea calității, leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare şi inovare.

 "Suntem prima Universitate care organizează un Info Day PNCDI III, suntem optimişti şi spunem că o să fie cu noroc, cu multe proiecte, cu succese, cu multe aplicații şi multe proiecte finanțate", a declarat prorectorul prof.univ.dr.ing. Claudiu Kifor, care a deschis evenimetul, şi a adus mulțumiri directorului general al proiectului, doamnei dr. Magdalena Resiga, şi tuturor participanților.

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale şi Cercetării Științifice (MENCS), iar funcțional consiliilor consultative  ale MENCS cu atribuții în domeniul învățământului superior, cercetării ştiintifice, dezvoltării şi inovării.

Planul Național de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III) a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 583/22.07.2015 şi reprezintă principalul instrument de implementare a Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2015-2020. UEFISCDI este implicată în coordonarea şi implementarea majorității programelor PNCDI III, şi anume:

• Programul 1: Dezvoltarea sistemului național de cercetare - dezvoltare;

• Programul 2: Creşterea competitivității economiei româneşti prin cercetare, dezvoltare şi inovare

 • Programul 3: Cooperare europeană şi internațională

 • Programul 4: Cercetare fundamentală şi de frontier, programe care au fost prezentate şi descrise  de către directorul general al proiectului, care a răspuns apoi tuturor întrebărilor celor prezenți în sală.

La acest eveniment au patricipat cadre didactice ale ULBS, parteneri din mediul de afaceri, colegi cu care universitatea sibiană a colaborat deja pe proiecte şi cu care se doreşte o colaborare continuă, dar şi doctoranzi din toate domeniile.

Mai multe informații referitoare la programele lansate în dezbaterea publică se găsesc la adresa http://uefiscdi.gov.ro

Sînziana Staicu

 

Comentarii