• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Comuniune prin muzică

Comuniune prin muzică

Facultatea de Teologie  ,,Sfântul Andrei Şaguna"  se bucură de existenţa a două grupuri corale cu o mare activitate. Grupul psaltic "Sfântul Andrei Şaguna“ şi Corul feminin "Sfânta Muceniţă Anastasia“ activează în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, aparţinând Facultăţii de Teologie din Sibiu, sub îndrumarea pr. prof. dr. Aurel Pavel  şi a dirijorului Adrian Dobreanu.

În toamna anului 2009, a luat fiinţă Grupul psaltic "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu. Membrii grupului participă la numeroase evenimente şi manifestări liturgice, culturale, sociale şi filantropice, făcând misiune atât în zona Transilvaniei cât şi în celelalte eparhii din ţară sau străinătate.

Trei ani mai târziu, a fost  înfiinţat Grupul feminin de muzică "Sfânta Muceniţă Anastasia“. Această iniţiativă a venit din partea Decanului Facultăţii de Teologie, pr.prof.univ.dr. Aurel Pavel şi a drd. Adrian Dobreanu, pentru a promova cultura muzicală psaltică dar şi pentru a continua cultivarea tradiţiei muzicale bisericeşti a profesorului Dimitrie Cunţan.  Este alcătuit din absolvente sau studente în curs ale Universităţii “Lucian Blaga" din Sibiu; facultăţi precum Teologie, Litere, Jurnalism, Ştiinţe economice, Medicină şi Drept.

"Ne-am născut din dorința de a face cunoscută muzica bizantină, şi aici, în zona Ardealului. Veniţi în vechea cetate transilvană din diferite zone ale ţării pentru a studia la prestigioasa Facultate de Teologie, tinerii au găsit de cuviinţă că muzica de origine bizantină, cunoscută şi studiată peste tot în ţară şi care poartă de veacuri parfumul slujbelor din Biserica primelor secole, poate să fie cunoscută şi îndrăgită şi aici, în patria muzicii cunţane", a declarat dirijorul Adrian Dobreanu.

Cele două coruri au desfăşurat o bogată activitate muzicală, culturală şi filantropică, atât în ţară, cât şi în străinătate. Toate aceste activităţi au fost consemnate într-un bilanţ  ce adună peste 70 de evenimente. De asemenea, cele două coruri au semnat un parteneriat cu Fundaţia Ro Austria Pro România, ce a implicat susţinerea unor concerte în cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu, dar şi la Catedrala di Santa Maria Assunta e San Giacomo Maggiore, localitatea Romano di Lombardia din Italia, şi în alte parohii.

Sînziana Staicu

 

Comentarii