• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Concert caritabil "Fiecare secundă contează"

Concert caritabil "Fiecare secundă contează"

Povestea educatoarei Iuliana Finica i-a motivat pe studenții de la Specializarea Jurnalism, anul II, din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu să se mobilizeze pentru a organiza concertul caritabil de folclor "Fiecare secundă contează". Intrarea la evenimentul care va avea loc, luni, 11 aprilie (ora 18:00) la Sala Thalia se face pe bază de donație.

Pe scenă vor urca tineri solişti şi instrumentişti de muzică populară care, în ciuda programului încărcat, au acceptat să participe voluntar la acest recital folcloric (din zone etnofolclorice ca Mărginimea Sibiului, Valea Secaşelor sau Vaideenii Vâlcii), din dorința de a-i motiva pe oameni să doneze bani pentru Iuliana. Artiştii care vor urca pe scenă sunt: Robert Târnăveanu, Lena Miclăuş, Ionela Pascu, Dorel Savu, Bogdan Cioranu, Ciprian Silaşi, Paula Medrea, Alina Secăşan şi Ion Chiş.

"Iuliana ne-a demonstrat că luptă cu zâmbetul pe buze, iar optimismul ei este nemărginit. Nu trebuie să rămânem indiferenți, viața, sănătatea şi  timpul au aceeaşi valoare pentru noi toți. S-a gândit cineva cum ar reacționa dacă o persoană dragă ar avea probleme de sănătate? Facem apel la solidaritate şi invităm toți oamenii cu suflet mare să fie alături de artişti şi de noi, studenții, pentru a o ajuta împreună pe Iuliana. Fiecare gest şi fiecare secundă contează!", mesajul pe care  studenții îl transmit sibienilor.

Evenimentul va fi prezentat de Sorin Terchilă (Sorin a prezentat mai multe evenimente culturale şi sportive din Sibiu şi lucrează în prezent la Kiss FM, Magic FM şi Rock FM ), iar interpreții vor fi acompaniați de formația "Ionela Pascu" şi Septimiu Marişca.

Concertul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu  şi al Filarmonicii de Stat Sibiu. Intrarea este pe bază de donație şi toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi puse în contul Iulianei.

Studenta Iuliana Finica a fost diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă, iar singura soluție dată de medici a fost transplantul pulmonar. Toate îngrijirile medicale (de la analize şi investigații, până la intervenție), care vor fi asigurate de Clinica Universitară din Bonn, Germania, costă 70.000 de euro.

Se pot face donații atât la concertul caritabil, cât şi în contul RO97INGB0000999905410795, deschis la banca ING sau în conturile deschise la Banca Transilvania, în euro: RO97BTRLEURCRT0226818901 şi în lei: RO50BTRLRONCRT0226818901.

Iuliana Rof

 

Comentarii