• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Concurs de idei - Inspired 7

Concurs de idei - Inspired 7

Inspired - Concursul de idei, ajuns în acest an la cea de-a 7-a ediție, revine cu un nou concept: "The year is 1990. Romania is about to be restarted."

       Contextul Inspired 7 generează teme integrate pentru fiecare dintre cele 10 categorii de concurs - fotografie, design de produs, design grafic, design vestimentar, design de accesorii vestimentare, design interior, arhitectură, ilustraţie, dramaturgie şi relaţii publice – participanţii având astfel oportunitatea de a recrea România pornind de la anul 1990, indiferent de domeniul în care activează.

Inspired - Concursul de Idei se bucură şi anul acesta de o comisie de jurizare din care fac parte unii dintre cei mai cunoscuţi specialişti în domeniile creative, din Europa şi SUA, precum: David Carson (în top 5 “cei mai influenți designeri grafici ai erei noastre" aşa cum a fost menționat de revista Graphic Design USA), Sarah Bailey (Director de curs al London College of Fashion) sau Thierry Bayle (membru fondator al Global Fashion Management UK şi consultant pentru branduri precum Calvin Klein, Kenzo, Moschino).

      "Îmi doresc să participe cât mai mulți studenți pentru că este important să ne obişnuim cu ideea acestui concurs, care stă sub semnul creativității. Tema concursului este ofertantă şi presupune exemplificarea modului în care ne raportăm noi la acea perioadă, transpus emoțional." a declarat pentru Update Radu Stănese, jurat la categoria de fotografie şi profesor în cadrul Facultății de Jurnalism din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

       Tinerii s-au putut  înscrie la una sau mai multe categorii de concurs pe www.letsgetinspired.ro, prin crearea unui cont, iar deadline-ul pentru predarea lucrărilor a fost 22 martie 2014. Lucrările participanţilor au fost jurizate între 24 martie şi 6 aprilie 2014, iar premierea câştigătorilor va avea loc la Gala INSPIRED, în luna mai. Concurenţii pot afla mai multe despre INSPIRED şi prin participarea la evenimentele offline din cadrul caravanei ce promovează concursul în centrele universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Arad, Sibiu, Târgu Mureş, Oradea şi Braşov.

       Câştigătorii vor fi premiaţi cu Trofeul INSPIRED. În plus, toţi cei clasaţi în primele 20 de locuri ale fiecărei secţiuni de concurs vor avea acces gratuit la Master Class-ul INSPIRED, corespunzător secțiunii lor. Master Class-urile vor fi susţinute cu sprijnul unor personalităţi din România şi din străinătate şi vor fi organizate în Bucureşti, pe parcursul anului 2014.

 Paul Opricean

 

Poze atasate
Concurs de idei - Inspired 7
Comentarii