• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Concursul naţional de roboti RObotX

Concursul naţional de roboti RObotX

Pentru al treilea an consecutiv, Facultatea de Inginerie a organizat concursul naţional de roboţi  RObotX. Acest concurs, fondat în 1998, a demarat în România în anul 2004 şi este destinat echipelor de elevi şi studenţi. Spre deosebire de concursurile de roboţi gen Sumo, roboţii implicaţi în acest concurs trebuie să fie constructivi şi pacifişti, astfel că o bruscare oricât de mică a adversarului este penalizată.

Anul acesta roboţii trebuie să facă faţă solicitărilor unei "adevărate petreceri", să desfacă "cutiile cu cadouri", "să stingă lumânări", să pună "cireşe pe tort", să formeze o piramidă cu "paharele de suc", să umfle baloane. Echipele clasate pe primele trei locuri primesc dreptul de participare la faza internaţională, Eurobot, ce se va desfăşura în Franţa, în luna mai.  Începând cu anul 2008, primul loc la faza naţională a fost câştigat în fiecare an, de una din echipele Facultăţii de Inginerie. Aceste rezultate au fost posibile datorită aplecării învăţământului tehnic sibian spre partea aplicativă, prin strânsa colaborare cu firmele locale şi transnaţionale care işi desfăşoară activitatea  în oraşul nostru; dintre acestea menţionăm S.C.  Continental Automotive S.A., S.C. Marquardt Schaltsysteme S.A., S.C. Wenglor Sensoric Sibiu, S.C. COMPA S.A. şi mulţi alţii. 

 

Comentarii