• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Conferinta Natională Dreptul muncii

Conferinta Natională Dreptul muncii

În spiritul tradiţiei reuniunii academice anuale a specialiştilor în dreptul muncii, Facultatea de Drept din Sibiu  a organizat cea  a treia ediţie a conferinţei dedicate dreptului muncii, cu  tema: "Conflictul de munca: dezbateri teoretice şi practice".

  Conferinţa a debutat cu un moment omagial dedicat cadrului didactic de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, prof.univ.dr. Ion Traian Ştefănescu, pentru impresionanta activitate didactică şi ştiinţifică în domeniul dreptului muncii, la  împlinirea respectabilei vârste de 70 de ani.

 Programul de desfăşurare a fost structurat pe două tematici, o parte vizând dreptul colectiv al muncii şi una dedicată dreptului individual al muncii.

  Lucrările Conferinţei au fost deschise de conf. univ. dr.  Marioara Tichindelean, care a subliniat importanţa acestei reuniuni academice în spectrul cercetării ştiinţifice şi practicii judiciare.

 Prezent la deschidere, Rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu,  prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea a arătat că această manifestare ştiinţifică se integrează în seria evenimentelor promovate sub genericul Dialogurile ULBS, în sensul deschiderii facultăţii spre dezbateri de actualitate în domeniul dreptului cu particularizare în problematica raporturilor de muncă.

Participanţii au propus că lucrările prezentate în cadrul acestei Conferinţe să fie cuprinse într-un volum omagial, dedicat prof.univ.dr. Ion Traian Ştefănescu.

Lucrările Conferinţei Naţionale au fost finalizate de susţinerea  lucrării Consideraţii privind jurisdicţia muncii prin prisma modificărilor aduse de Noul Cod de procedură civilă, prezentată de  conf. univ. dr. Marioara Tichindelean.

Fiecare prelegere a fost urmată de întrebări şi s-a realizat un schimb de opinii referitoare la tematica prezentată. Prin tematicile abordate, care au cuprins şi soluţii practice, Conferinţa a atras participarea nu numai a teoreticienilor, cât şi a practicienilor, avocaţilor, magistraţilor, consilierilor juridici, experţilor.

Evenimentul s-a desfăşurat, în 18 octombrie 2013,la Facultatea de Drept.

 

Ioana Radu

 

 

Poze atasate
Conferinta Natională Dreptul muncii
Conferinta Natională Dreptul muncii
Conferinta Natională Dreptul muncii
Conferinta Natională Dreptul muncii
Comentarii