• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Congresul International de Stomatologie la Sibiu

Congresul International de Stomatologie la Sibiu

Medicii stomatologi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au participat in perioada 2-4 octombrie 2014, la cea de-a XXI-a ediţie a Congresului Internaţional de Stomatologie, intitulat "Succesul ESTETIC prin interdisciplinaritate". Parteneriatul pentru educaţie, încheiat între AOSRF şi Facultatea de Medicină constă în iniţierea şi organizarea în comun a unor activităţi de instruire şi formare a studenţilor, cadrelor didactice universitare şi medicilor cu liberă practică.

Colaborarea a debutat în anul 1993 odată cu înfiinţarea specializării de Stomatologie la Facultatea de Medicină din Sibiu şi, de atunci, medici stomatologi, cadre didactice şi studenţi au ocazia de a participa la acest eveniment ştiinţific internaţional, care în fiecare an este organizat chiar în Sibiu.

Congresul a debutat joi 2 octombrie cu două work-shopuri, pe două teme de mare interes în comunitatea stomatologică şi anume: tehnici de chirurgie muco-gingivală, tehnica PAG pentru preparaţiile dentare destinate restaurărilor CAD-CAM, la care au participat medici stomatologici, rezidenţi şi doctoranzi. Întreaga acțiune a continuat vineri, 3 octombrie, respectiv sâmbătă, 4 octombrie. prin susţinerea unor conferinţe ale unor lectori de prestigiu din ţară şi străinătate, pe teme de mare interes.

Toate activităţile practice derulate în Centrul Stomatologic Universitar se înscriu în proiectul «Nou concept în sănătate – responsabilitate socială integrată a serviciilor în jurul pacienţilor – îmbunătăţirea calităţii vieţii prin tehnici inovative şi moderne», un proiect coordonat de prodecan Mihaela Cernuşcă Miţariu şi la care participă tot colectivul Departamentului de Medicina Dentară.

În paralel cu desfăşurarea congresului internaţional s-a desfăşurat şi cea de-a doua ediţie a congresul pentru studenţi şi tineri medici, organizat sub egida Organizaţiei Studenţilor Dentişti, idee care a apărut din dorinţa de a încuraja studenţii să participe la cercetarea propusă de cadrele didactice şi de a le oferi un “forum" unde să îşi prezinte lucrările ştiinţifice. Congresul este organizat de Asociaţia Odonto-Stomatologică Româno-Franceză (AOSRF) în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, sub coordonarea conf. univ. dr. Mihaela Cernuşcă-Miţariu, prodecan al Facultăţii de Medicină şi şef al compartimentului de chirurgie orală şi maxilo-facilă din cadrul SCJU Sibiu şi a dnei. Conf. univ. dr. Laura Ştef, Director Departament Medicina Dentară şi Nursing, Facultatea de Medicina Sibiu.

Andreea-Elena B arbu

 

Poze atasate
Congresul International de Stomatologie la Sibiu
Comentarii