• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Continental Sibiu investeste 180.000 euro în educatia universitară

Continental Sibiu investeste 180.000 euro în educatia universitară

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Continental Sibiu, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, au încheiat, la începutul lunii martie, un contract prin care se angajează să colaboreze în vederea susținerii învățământului superior din Sibiu.

Compania Continental plănuieşte să investească în total 180.000 euro, în următorii 3 ani, dintre care 50.000 euro sunt alocați anual Facultății de Inginerie, iar ceilalți 10.000 euro Facultății de Științe. Banii vor fi folosiți pentru echiparea laboratoarelor, susținerea de competiții studențeşti şi evenimente, precum şi a altor inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor şi cunoştințelor studenților din aria tehnică de la cele două facultăți încadrate în program.

Contractul de colaborare dintre cele două entități a fost semnat în cadrul unei ceremonii oficiale pe 9 martie 2016, la Rectorat. Au participat Astrid Fodor, primar interimar al Sibiului, reprezentanții universității: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rector al Universității "Lucian Blaga", prof. univ. dr. ing. Liviu Roşca, decan al Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. Angela Bănăduc, decan al Facultății de Științe şi reprezentanți ai companiei Continental: dr. Sami Krimi, manager general al locației Sibiu, Lăcrămioara Dărăban, HR Manager şi dr. Liviu Bălan, coordonator al Centrului de Cercetare şi Dezvoltare de la Sibiu.

Având la bază planurile de dezvoltare şi nevoile de recrutare ale companiei pentru următorii ani, cele două instituții au agreat să colaboreze în vederea creşterii numărului de studenți de la Facultatea de Inginerie, la specializările relevante pentru industria automotive. "Pentru noi este foarte important să contribuim la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. În acest fel suntem siguri că vom avea candidați buni în prezent, dar şi în viitoarea generație. Astfel, să investim în universități şi licee este una dintre prioritățile noastre. Universitatea sibiană a fost întotdeauna un partener de încredere, deschis ideilor venite din partea industriei. În lunga perioadă de colaborare, am reuşit să avem rezultate foarte bune, iar acum este timpul să îmbunătățim colaborarea" a declarat dr. Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.

În acelaşi sens converge şi poziția universității, prin vocea rectorului: "Am susținut întotdeauna nevoia de corelare şi de conectare a universităților la mediul economic real. Parteneriatul pe care l-am construit împreună cu Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic şi o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei, universității dar şi întregii comunități. Suntem extrem de încântați că am reuşit să găsim în Continental Sibiu un partener alături de care să dezvoltăm programe care să le ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea", a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul universității.

Prezentă la evenimentul de semnare a contractului, primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a evidențiat importanța parteneriatului dintre universitate, mediul economic şi administrația publică locală. "Felicit compania Continental pentru implicarea financiară în acest proiect şi, aşa cum menționa şi domnul rector Ioan Bondrea, este un parteneriat câştigător pentru toate părțile implicate. Universitatea câştigă prestigiu, pentru că studenții vor veni la Sibiu având garanția unui loc de muncă şi al unui salariu decent, la terminarea facultății, iar investitorii vor să vină la Sibiu, pentru că ştiu că vor avea forță de muncă bine calificată. Doresc să vă asigur încă o dată de faptul că administrația locală va susține toate proiectele universității care aduc valoare comunității", a declarat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

Cele două instituții prestigioase au dezvoltat un parteneriat de succes încă din 2003, odată cu venirea multinaționalei în Sibiu. Cooperarea a inclus echiparea de laboratoare, organizarea de cursuri pentru domeniul automotive şi crearea de oportunități pentru dezvoltarea profesională a studenților, mai ales celor de la Facultatea de Inginerie. Contractul precedent a presupus tot o investiție financiară importantă, de 150.000 de euro.

Paul Opricean

Roxana Șteică

 

Comentarii