• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Continental Technical Competition 2014

Continental Technical Competition 2014

Studenţi şi masteranzi de la facultăţi şi universităţi tehnice din România au avut şansa să pună în practică abilităţile dobândite în concursul "Continental Technical Competition 2014".

Aflat la cea de-a opta ediţie, concursul a propus ca temă: Maşina autonomă programată. Participanţii nu au putut să îşi cumpere maşina dar le-a fost permisă achiziţionarea componentelor folosite pentru realizarea acesteia.

Maşina programabilă trebuie să parcurgă un drum de o anumită culoare, iar atunci când se intersectează cu drumuri de alte culori, aceasta trebuie să-şi schimbe traseul pe culoarea specificată la începutul concursului. Dacă pe parcursul traseului întâlneşte obstacole, maşina trebuie să fie capabilă să le evite.

Nu au existat restricţii cu privire la specializările participanţilor (Mecatronică, Calculatoare, Programare, Inginerie Electrică, Robotică, etc.), singura condiţie fiind apartenenţa acestora la o universitate tehnică. S-a mizat pe proiecte realizate în echipă, de aceea la construirea maşinii au lucrat câte cinci concurenţi, fiecare aducând cunoştințe pe domeniul pe care îl stăpâneşte mai bine.

Cei interesaţi să participe la acest concurs au putut să se înscrie până pe data de 10 ianuarie.

Informaţiile oferite cu privire "Continental Technical Competition 2014" ne-au fost oferite de către prodecanul Facultăţii de Inginerie "Hermann Oberth", conf. univ. dr. ing. Adrian Pascu.

Anda-Maria Mircevi

Adina Ostafi

Comentarii