• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

De ce să alegi Facultatea de Stiinte

De ce să alegi Facultatea de Stiinte

Facultatea de Ştiinţe, prin varietatea domeniilor de studiu pe care le abordează, ocupă un loc special în structura Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Alături de alte patru facultăți: Litere, Istorie şi Drept, Medicină, Tehnologia Prelucrării Lemnului şi Produselor Alimentare şi Inginerie a stat la baza înființării oficiale a Universității sibiene la 5 martie 1990.  

În cadrul acesteia s-au  acreditat  numeroase  specializări şi tot de aici s-a desprins Facultatea de Științe Economice şi ulterior, Facultatea de Științe Socio-Umane.

Facultatea de Științe a ULBS oferă o paletă largă de specializări în domeniul ştiințelor fundamentale, în domeniul ştiințelor exacte şi în domeniul educației fizice şi sportului. Pentru studii de licență, facultatea oferă următoarele specializări :

 • Matematică informatică
 • Informatică
 • Biologie
 • Ecologie şi protecția mediului
 • Fizica mediului
 • Educație fizică şi sportivă
 • Sport şi performanță motrică

Pentru studii masterale, absolvenții au următoarele opțiuni: Matematică informatică aplicată, Matematică didactică, Informatică managerială, Sisteme şi tehnologii informatice avansate, Advanced information systems and technologies, Biologie aplicată, Applied biology, Expertiza şi managementul sistemelor ecologice, Ecologie aplicată, Educație fizică şi sportivă şcolară, Antrenament şi performanță.

Facultatea dezvoltă numeroase parteneriate cu agenţi economici, cu  administraţia publică locală şi alte organizaţii, în scopul desfăşurării optime a stagiilor de practică a studenţilor, pentru cofinanţarea unor programe de studii sau atribuirea de burse de studii în sistem contractual. Printre parteneri se numără: companii precum Continental Automotive Systems, Visma, etc. De asemenea, studenții Facultății de Științe,  prin programul ERASMUS, au posibilitatea de a studia, în număr tot mai mare, în universități importante din Europa.

Facultatea de Ştiinţe, prin Departamentul de Relaţii Internaţionale al ULBS întreţine parteneriate cu 18 universităţi din 9 ţări, în special cu Germania, Suedia şi  Italia, în domeniul cercetării şi pentru mobilitatea studenţilor şi a cadrelor didactice. Facultatea dezvoltă o activitate intensă de cercetare în toate domeniile de competență, cu rezultate semnificative, publicate în articole ştiințifice cotate în baze de date internaționale.  Studenții sunt şi ei implicați în programele de cercetare derulate prin cele două centre de cercetare ale facultății: Centrul de cercetare în ştiinţa comunicării şi tehnologia informaţiei şi Centrul de cercetare în ecologie aplicată.

În prezent, la Facultatea de Ştiinţe sunt înscrişi aproximativ 1000 de studenţi şi masteranzi. De ce au ales să fie studenţi aici? Iată ce ne-a răspuns Sonia Bungiac, studentă în anul II la Ecologia şi Protecţia Mediului.

 

"Facultatea de Științe, în special departamentul de Ecologie şi Protecția Mediului, desfăşoară numeroase activității alături de ceilalţi studenţi implicaţi,  formăm un colectiv tânăr, dinamic. De exemplu, eu fac parte din ASECO unde,  derulăm diverse proiecte. Ultima dată am înfrumusețat un colț al facultății cu diferite piese de mobilier realizate de noi din material reciclate (PET-uri, deşeuri textile, cauciucuri).  Pe lângă activitățile întreprinse de Facultatea de Științe, un avantaj de a fi student la Ecologie şi Protecția Mediului îl constituie activitatea pe care o facem pe teren, ocazie de a pune în practică toate cunoştințele teoretice acumulate, de a veni în contact cu natura şi de a cunoaşte profesorii şi colegii într-un alt context."

"În cadrul facultății se desfăşoară multe conferințe-interne şi internaţionale, competiții (Studium Oecologicum, International Student Conference on Informatics, etc), workshop-uri, prin intermediul cărora ne punem în valoare cunoştințele şi, ulterior, avem posibilitatea de a ne publica anumite lucrări, articole. Pe lângă acestea, stagiile de practică oferite, parteneriatele cu diverse instituţii, atât private cât şi de stat dar şi cu numeroase universităţi din Europa, reprezintă unul din punctele forte ale Facultăţii de Ştiinţe, ne-a povestit Sonia

 

Mătea Carmen

Dolcoş Diana

Comentarii