• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

De ce să studiezi la Facultatea de Stiinte Economice

De ce să studiezi la Facultatea de Stiinte Economice

Facultatea de Ştiinţe Economice a ULBS este o poartă de intrare în domeniul tumultuous, dar captivant al economiei. Facultatea urmăreşte o directivă de dezvoltare ale cărei coordonate sunt valoarea, iniţiativa, responsabilitatea şi competenţa, iar evoluţia sa este caracterizată prin noutate, dinamism, rigoare şi calitate.

Absolvenţii studiilor de licenţă din domeniul Ştiinţe Economice dobândesc abilităţi profesionale şi competenţe transversale necesare pentru ocuparea unor posturi precum: consilier, expert, inspector, referent, economist în gestiune economică, referent de specialităţi financiar-contabilitate etc. 

În prezent, Facultatea de Ştiinţe Economice pune la dispoziţie patru domenii de activitate:

 

•             Administrarea afacerilor, cu specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor;

•             Finanţe, cu specializarea Finanţe bănci;

•             Contabilitate, cu specializarea Contabilitate şi informatica de gestiune;

•             Management cu specializarea Management;

 

Pentru specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor sunt disponibile pentru următorul an universitar 50 de locuri subvenţionate din bugetul de stat,  cu taxă sunt 70 de locuri şi 120 de locuri sunt disponibile pentru ID (învăţământ la distanţă).

Specializarea Finanţe bănci dispune de 64 de locuri la buget, la taxă sunt 61 de locuri şi 120 la ID.

Pentru Contabilitate şi informatica de gestiune sunt bugetate 48 de locuri, la taxă fiind 17 locuri, iar 100 de locuri la ID.

În cadrul specializării Management există 50 de locuri la buget, cu taxă sunt 25 de locuri, iar la ID sunt 100 de locuri.

Toate cele patru specializări pot fi continuate cu programe de master.

Admiterea la Facultatea de Ştiinţe Economice, pe locurile cu taxă şi pe cele  subvenţionate de la bugetul de stat, se face pe bază de concurs de dosare, ordinea de admitere  stabilindu-se în funcţie de specificul programelor de studii promovate de această facultate la forma de învăţământ cu frecvenţă şi ID.

Începând de anul viitor admiterea va consta în susţinerea unei probe scrise la economie, iar din toamna facultatea va pune la dispoziţie primul master în limba engleză integral. Majoritatea celor care optează pentru această facultate preferă varianta învăţământului la distanţă, care este în proporţie de 60%, a declarat lector univ. dr. Bogdan Mârza, prodecan responsabil cu probleme academice.

La Facultatea de Ştiinţe Economice, studenţii pot studia probleme de economie a Romaniei în context naţional şi internaţional, probleme de contabilitate, de politică financiară, management, etc.

 Studenţii pot face parte din diferite organizaţii studenţeşti cum ar fi Clubul Studenţilor Economişti, AIESEC , ş.a.

Viitorii absolvenţi se pot angaja ca economişti, auditori interni, administratori de baze de date în domeniu, consilieri, experţi, inspector, referenţi sau economişti în management, comerţ şi marketing.

Daniela Dinu

Daniela Duvlea

 

Poze atasate
De ce să studiezi la Facultatea de Stiinte Economice
De ce să studiezi la Facultatea de Stiinte Economice
Comentarii