• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

De ce să studiezi la ULBS

De ce să studiezi la ULBS

Întâlnim la tot pasul elevi nehotărâți cărora le este foarte greu să aleagă facultatea pe care să o urmeze, mai precis, ce specializare. Un prim pas care poate fi simplu sau din contră, dificil, este să ştii cu adevărat ce îți doreşti, ce vrei să studiezi şi în ce mediu ai vrea să o faci. Cât de greu va fii să obții un job după terminarea specializării sau cât de bănos va fi acesta?

De ce ULBS?

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (înființată în 1990) este o instituție publică de învățământ superior şi de cercetare ştiințifică. Specializările oferite de Universitate, fie că sunt la nivel de licență fie la nivel de masterat, sunt acreditate sau autorizate să funcționeze.

ULBS  a cunoscut o dezvoltare academică amplă, drept urmare aceasta a devenit membra multor organizaţii academice internaţionale de prestigiu: IC (Centrul Internaţional de la Tübingen), CRE (Asociaţia Conducătorilor de Universităţi din Europa), AUDEM (Alianţa pentru Democraţie a Universităţilor), IAUP (Asociaţia Internaţională a Preşedinţilor de Universităţi).

Această Universitate oferă o varietate de facultăți:  Teologie, Drept, Litere şi Arte, Științe Socio-Umane, Inginerie, Științe, Medicină, Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecția Mediului, Științe Economice. ULBS a avut grijă ca în cadrul facultăților care îi oferă fabulosul prestigiu, să aplice un principiu vital: domenii care oferă cunoştințe multidisciplinare. Este deosebit de important pentru o universitate să ofere cunoştințe în cât mai multe domenii. 

Un alt aspect important îl reprezintă cadrele didactice. Aşadar, viitorul student va avea onoarea de a fi îndrumat pe parcursul următorilor ani de studiu de profesori  apți de a preda cunoştințe şi deasemenea abilități practice adecvate pieței muncii. Se comunică şi se dezbate interactiv în cadrul cursurilor şi seminariilor oferite de facultățile din cadrul ULBS, studenții având şansa să se formeze, nu doar ca profesionişti, ci şi ca oameni de valoare.

De asemenea, studenții din ULBS au prilejul de a se înscrie în cadrul Asociațiilor Studențeşti, care să le reprezinte interesele.

◉ AIESEC ( Association Internationale des Étudiants en Sciences Economique et Commerciales);

◉ Liga absolvenților şi studenților de la ştiințe politice internaționale şi studii de securitate (LASSPRI);

◉ Asociaţia studenţească SOLIDUS;

◉ Asociaţia studenţească START;

◉ Societatea Studenţilor Medicinişti "Hypocrates"Sibiu;

◉ Liga Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte;

◉ Asociaţia studenţilor europeni AEGEE;

◉ Clubul Studenţilor Economişti,

◉ Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept;

◉ Asociaţia Studenţilor în Psihologie Sibiu (ASPS);

◉ Asociaţia Studenţilor la Sociologie din Sibiu (ASSS).

 Un alt punct forte al universității sibiene îl reprezintă bursele oferite pentru a studia un semestru în străinătate. ULBS a stabilit legături academice şi parteneriate cu peste o sută de universităţi din aproximativ treizeci de țări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din SUA, Germania, Franţa şi Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru cadrul didactic, dar  şi o colaborare foarte importantă prin intermediul căreia ULBS se afirmă internațional. În prezent se mențin legături cu universități din China, Rusia, Italia, Grecia, Polonia, Danemarca, Belgia, Franța, Letonia.

 Biblioteca Universității oferă un fond de peste 600.000 de unități documentare, săli cu acces liber la raft, pe patru nivele aranjate pe domenii. Locurile pentru studiu, 400 la număr, sunt prevăzute cu echipamente de conectare la Internet (inclusiv wireless), calculatoare, scannere, imprimante, la fiecare nivel.

Personalul specializat al bibliotecii, cu multă competență şi profesionalism, oferă acces la resursele de informare şi documentare academică prin intermediul celor mai noi tehnologii informatice.

 Absolvenții Universității au cariere de succes în domenii variate, fapt care dovedeşte că Universitatea are parte de studenți excelenți.

Dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate care pune accentul pe importanța găsirii job-ului cât mai apropiat de specializarea urmată şi care să-ți ofere cumulul de informații din varii domenii pentru a te ajuta să fii descurcăreț, atunci vino şi studiază la ULBS!

 Raluca Andreea Sopa

 

 

Comentarii