• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa

Decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa

 

Evenimentul a avut loc în  data de 17 octombrie 2014, în prezența unui distins auditoriu format din reprezentanți ai autorităților centrale şi locale, membri ai comunității academice, precum şi directori ai Institutelor şi Claselor Confucius din țară. Titlul de Doctor Honoris Causa a fost acordat la propunerea Facultății de Litere şi Arte, în semn de recunoaştere oficială a meritelor sale, reprezentând un prilej de a celebra şi onora personalitatea complexa a Doamnei XU LIN, Director General Executiv HANBAN.

Institutul Confucius în viața Sibiului reprezintă un important reper, la nivel local, regional şi național,  din perspectiva multiplă: a devenit un pol de excelență în comunicare interculturală şi cooperare internațională eficientă, schimburile culturale reprezintă astfel o punte de legătură într-o lume multipolară, vector de inovare şi creativitate, precum şi promovarea imaginii, pilon fundamental în diplomația publică. Toate acestea s-au realizat cu ajutorul suportului direct şi personal al ES doamna XU LIN, Director General Executiv al HANBAN.

Personalitatea doamnei XU LIN, Director General al Hanban, s-a impus la nivel național şi global prin conturarea unei strategii pe termen mediu şi lung a reformării ştiințelor umaniste în China, dezvoltării studiilor de sinologie la nivel mondial printr-o amplă şi fundamentată misiune de înființare şi promovare a Institutelor Confucius – centre culturale care au la bază parteneriatul dintre o universitate din țara gazdă şi o universitate din China. Rolul acestora este de a pregăti o noua generație de sinologi şi de a forma o masă critică de specialişti care vor dobândi competențele comunicării interculturale într-o lume globală, supusă schimbărilor imprevizibile şi în continuă interacțiune la toate nivelurile: social, cultural, educațional, economic, politic, ecologic. Institutul Confucius este emblematic pentru cultura şi civilizația chineză, purtând numele celui care a pus bazele unei doctrine  morale, etice, filosofice şi social-politice; aşa cum Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu îl are ca patron spiritual pe Lucian Blaga - poet, filosof, dramaturg şi diplomat, creator al unui sistem filosofic.

Schimburile culturale – bazate pe o bună înțelegere a limbii, culturii şi civilizației unui stat –reprezintă fundamentul unei cooperări de succes, în orice domeniu de activitate care transgresează granițele naționale.

Conf. univ. dr. Eva Burduşel

Poze atasate
Decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa
Decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa
Comentarii