• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Delegatia Ambasadei Chineze la ULBS

Delegatia Ambasadei Chineze la ULBS

Excelenta relație de colaborare a ULBS cu China a cunoscut o dezvoltare constantă încă de la înființarea, în 2007, a primului Institut Confucius din România, la Sibiu. Grație acestei colaborări, o delegație a  Ambasadei Republicii Populare Chineze a ajuns la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu luni, 27 ianuarie.

Delegația, condusă de Excelența Sa doamna Ambasador Huo Yuzhen, a participat la o întâlnire cu conducerea Universității "Lucian Blaga" din Sibiu şi cu reprezentanți ai Institutului Confucius din Sibiu.

În cadrul vizitei doamna Ambasador Huo Yuzhen şi-a exprimat aprecierea față de activitatea Institutului Confucius din cadrul Universității "Lucian Blaga", un bun pionier pentru alte Institute Confucius din lume. Delegația chineză a asigurat conducerea ULBS de sprijinul necondiționat în realizarea de proiecte comune şi facilitarea schimbului de personal didactic.

Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, şi-a manifestat dorința de a iniția colaborări în domeniul artelor spectacolului şi al medicinei. De altfel, Institutul Confucius poate constitui un pilon important în crearea unei punți de legătura cu mediul economic chinez.

În cei şase ani de existență a Institutului Confucius din Sibiu peste 700 de cursanți români au descoperit tainele limbii şi ale culturii chineze. 

 

Poze atasate
Delegatia Ambasadei Chineze la ULBS
Delegatia Ambasadei Chineze la ULBS
Delegatia Ambasadei Chineze la ULBS
Delegatia Ambasadei Chineze la ULBS
Comentarii