• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Departamentul de Comunicaţii şi Marketing

2800 de calculatoare şi peste 70 de puncte de acces wireless, în cadrul reţelei de informatizare din U.L.B.S., multa muncă şi pricepere în cadrul Departamentului de comunicaţii şi marketing, coordonat de conf. univ. dr. ing. Remus BRAD .

 La cererea Biroului Senat al ULBS şi aprobat în şedința Senatului din 2008, s-a înfiinţat Departamentul de Comunicaţii şi Marketing,  acesta fiind inițial Centru de Comunicații activ din anul 2000.  Departamentul are incluse trei birouri: Biroul de Marketing şi Relaţii Publice, Serviciul de Informatizare şi Servisare şi Serviciul de Comunicaţii de Date.

Echipa de Relaţii Publice furnizează informaţii consistente şi corecte despre activităţile universităţii folosind o paletă largă de mijloace de comunicare, online şi offline, atât pentru audienţa internă, cât şi externă.

Serviciul de Informatizare şi Servisare are în sarcină asigurarea bunului mers a sistemul UMS şi interfețele sale cu sistemul de e-learning (proiect POS-CCE) si sistemul MyAccount al ULBS, sistemul financiar contabil al ULBS SICOB, gestiunea bazelor de date, bazele de date ale sistemului de conturi de e-mail, wireless, MyAccount, sistemul de evaluare Quantis, aplicația de achiziții-magazie, bonuri, mijloace fixe, aplicația de gestiune a parcului auto şi a cantinei, rapoartele financiare ale încasărilor şi efectivelor de studenți, diferite rapoarte din bazele de date ale ULBS, sistemul de carduri electronice, crearea, dezvoltarea şi întreţinerea aplicaţiilor informatice, oferirea de suport pentru configurarea şi utilizarea infrastructurii hard-soft a ULBS, servisarea şi auditul resurselor informatice din ULBS.

"Până în anii `97 Universitatea Lucian Blaga a fost singurul punct de acces internet din Sibiu. În acea perioadă (1993-1997) ofeream conturi de e-mail cetăţenilor din Sibiu, aceştia având o fereastră de timp relativ scurtă pentru verificarea contului", ne-a declarat Remus Brad.

Serviciul de Comunicaţii de Date are în administrare proiectarea, instalarea, configurarea şi întreţinerea reţelelor de calculatoare şi a echipamentelor aferente, instalarea, configurarea şi întreţinerea server-elor de aplicaţii şi comunicaţii de date, dezvoltarea şi întreţinerea serviciilor de comunicaţii, proiectarea, realizarea şi întreţinerea serviciilor web şi web-based.

Legat de structura departamentului, Remus Brad ne-a precizat faptul că “Departamentul de Comunicaţii a angajat studenţi, a fost înfiinţat prin suportul cadrelor didactice dar şi al studenţilor şi în mare parte toţi cei care lucrează în cadrul departamentului sunt foşti studenţi."

 

Comentarii