• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Deschidere teatrală a anului universitar

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016 a debutat într-un mod inedit – actorii Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere şi Arte Sibiu au pus în scenă o piesă de teatru despre viața de student şi viitorul tinerelor generații.

La festivitatea de deschidere au luat parte oficialități sibiene, respectiv Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, Ovidiu Sitterli, prefectul Sibiului, însă şi Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației, şi Mircea Duşa, Ministrul Apărării. În cadrul festivității, Ministrul Educației a vorbit despre importanța pe care o are un doctorat în teatru şi artele spectacolului în viitorul tinerilor studenți."Aşa cum am promis, a fost un angajament de onoare: începând din acest an universitar, beneficiați de domeniul de doctorat <<teatru şi artele spectacolului>>. Este un domeniu în care Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu a demonstrat că are o competență deosebită şi am reuşit, în cele din urmă, să învingem obstacolele birocratice şi să aducem lucrurile într-o stare de normalitate, permițand universității sibiene să pregătească specialişti la nivel de doctorat în artele spectacolului" a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu.

Deschiderea anului universitar s-a desfăşurat de această dată fără tradiționalul concert de sfârşit de festivitate, aşa cum ne-a obişnuit, întrucât organizatorii au observat că tinerii nu sunt atât de atraşi de eveniment. Anul trecut, cei de la Zdob şi Zdub au fost cei care au dat tonul petrecerii şi au încheiat seara deschiderii de an universitar.

 Cristina Bălău

 

Comentarii