• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Deschiderea anului universitar

Deschiderea anului universitar

În această toamnă peste 2600 de boboci au început studiile la una din cele nouă facultăţi ale Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

La sfârşitul celor două sesiuni de admitere s-au ocupat aproape toate locurile bugetate şi peste 60% din locurile cu taxă scoase la concurs pentru studiile de licenţă şi master.

        Într-o conferinţă de presă susţinută la finalul lunii septembrie, rectorul ULBS a menţionat că numărul de candidaţi la admitere a rămas constant în ultimii trei ani, iar gradul de ocupare a locurilor bugetate scoase la concurs se apropie de 100%.

        "Având în vedere contextul actual al educației la nivel național, sunt mulțumit de cum a decurs admiterea şi de numărul de candidați înscrişi şi numărul de studenți confirmați", a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

        Facultăţile aflate în topul preferințelor candidaților sunt Medicină, Științe, Inginerie şi Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecția Mediului. Şi Facultatea de Teologie a fost căutată anul acesta de absolvenţii de liceu, locurile fiind ocupate în proporţie de 85%.

        Înscrierile continuă până la finalul lunii octombrie pentru formele de învățământ la distanță şi cu frecvență redusă, unde au mai rămas disponibile peste 500 de locuri pentru studiile de licenţă şi 300 de locuri pentru studiile de master.

 Runceanu Andreea-Mihaela

Comentarii