• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Deseurile pot fi si artă

Deseurile pot fi si artă

Studenţii de la Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, din componenţa Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu au organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei o expoziție concurs cu premii. Expoziția a fost intitulată "Deşeurile pot fi şi artă" şi s-a desfăşurat în holul principal al Bibliotecii Centrale Universitare a ULBS. Proiectul a fost coordonat de şef lucrări dr. ing. Cristina Moise împreuna cu alte cadre didactice din cadrul facultăţii, cu colegi de la Conservare-Restaurare, Știinţe, Inginerie şi elevi de la liceele "Gheorghe Lazăr" şi "George Bariţiu" .

Cele mai reuşite creații au fost recompensate. Locul III alături de premiul în valoare de 200 de lei a fost ocupat de Ioana Alexandra Răduţ şi Teodora Maria Ţiţirigă, locul II, cu premiul în valoare de 300 lei s-a acordat unei echipe coordonată de Răzvan Tufă, iar premiul I, în valoare de 500 lei, a mers către Corina Jude.

Toate exponatele au fost realizate din deşeuri. Studenții au vrut să demonstreze că nu tot ce e vechi şi uzat trebuie să ajungă la groapa de gunoi. Linguri de plastic, un monitor vechi, cauciucuri uzate, PET-uri şi multe alte materiale au scos la iveala obiecte la care mulți dintre noi nu ne puteam gândi că pot fi realizate din deşeuri.

 

Daniela Dinu

 

Comentarii