• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Detlef Zuhlke, Doctor Honoris Causa

Detlef Zuhlke, Doctor Honoris Causa

"It is a great honor for me and an inspiration to continue studying. You may be assured that I will do my best"

Inițiatorul platformei de cercetare şi demonstrație Smart Factory, prof. dr. ing. Detlef  Zühlke, a fost onorat de Universitatea Lucian Blaga în data de 12 iunie, prin decernarea celei mai înalte distincții pe care o poate oferi o universitate, unei personalități remarcante şi anume, titlul de Doctor Honoris Causa.

Ceremonia a avut loc în Aula Magna a Facultății de Medicină, Victor Papilian. Ritualul s-a desfăşurat într-o atmosferă onorabilă şi demnă de personalitatea lui Detlef Zühlke şi de titlul pe care l-a primit.

Această înaltă recunoaştere academică a fost propusă de Facultatea de Inginerie datorită remarcabilei activități ştiințifice pe care a întreprins-o profesorul de-a lungul vieții. De asemenea, munca de coordonare a studenților în doctorate a constituit un motiv în plus în luarea acestei decizii. Laudatio a fost citit de prof. univ. dr. ing. Dan Maniu Duşe."Decernarea titlului reprezintă gestul de recunoaştere a valorii incontestabile dobândite într-o viaţă dedicată studiului, ştiinţelor şi aplicării cunoştinţelor din domeniu în folosul societăţii", a declarat profesorul.

"E o mare onoare pentru mine şi cu siguranţă voi face tot ce îmi stă în putinţă să continui frumoasa colaborare cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu", a mărturisit Detlef Zühlke după ce i-a fost înmânată înalta distincție."Mulţumesc ULBS pentru că mi-a acordat acest titlu, e o mare onoare pentru mine şi cu siguranţă voi face tot ce pot pentru a continua fructuoasa colaborare cu universitatea sibiană. Apreciez foarte mult toate proiectele comune dintre ULBS şi Universitatea Kaiserslautern, schimbul de studenţi, iar aceste proiecte vor continua cu siguranţă. Din punct de vedere al schimbărilor tehnologice, suntem într-o perioadă a provocărilor majore. Totul este în schimbare, totul se modifică foarte repede şi trebuie să se satisfacă nevoile individualizate ale cetăţeanului, de aceea zic eu, că privind în urmă, vedem perioade marcate de schimbări majore, cum sunt cele din 1800, 1902 sau 1960, numite, după trecerea perioadei respective, revoluţii, iar acum am putea asista la ce-a de-a patra revoluţie în domeniul tehnologiei."

Cristina Bălău

Cătălin Zdîrcea

Poze atasate
Detlef Zuhlke, Doctor Honoris Causa
Detlef Zuhlke, Doctor Honoris Causa
Comentarii