• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Dezbateri academice pe teme socio şi geopolitice

Dezbateri academice pe teme socio şi geopolitice

Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice şi Studii de Securitate, odată cu începerea semestrului al II-lea, a inițiat o serie de evenimente academice cu privire la situația sociopolitică națională şi geopolitică internațională. Fireşte, la aceste evenimente participă studenții specializărilor, cadre didactice ale departamentului, dar şi invitați din universitate, din urbe, cât şi mass-media.

Primul eveniment a plecat de la un subiect de actualitate: conflictul dintre Orient şi Occident, în care solidaritatea şi amenințarea sunt principalele teme dezbătute. Cristian Troncotă şi Marius Șpechea, împreună cu studenții, au analizat criza refugiaților care se îndreaptă spre Europa.

"Noi, ca studenți la Relații Internaționale, Științe Politice şi Studii de Securitate, avem datoria de a privi lucrurile obiectiv şi de a le analiza din toate punctele de vedere. Trebuie să ieşim din zona de confort şi să participăm la cât mai multe evenimente de acest fel. Aşa putem analiza, neîngrădiți, situația din Europa şi chiar din întreaga lume", a spus Anca Popa, studentă la RISE, în anul III.

Universitarii Sabina Luca, Dragoş Dragoman şi Robert Paskuj au dat o mână de ajutor Ligii Absolvenților şi Studenților de la Științe Politice şi Relații Internaționale, pe 16 martie, pentru organizarea workshop-ului de Public Speaking. Câteva atitudini ludice şi strategii despre discursul în public i-au făcut pe studenți să-şi estompeze emoțiile.

De asemenea, în luna aprilie, este aşteptată anunțarea vizitei unui autor de marcă, de origine americană. "În aprilie, aştept confirmarea vizitei lui Robert Kaplan, un autor american renumit, considerat de revista Foreign Policy, unul dintre primii 100 de gânditori contemporani. A fost consilierul mai multor preşedinți americani şi este, în continuare, consilier al preşedintelui Obama. A scris o carte despre România, <<În umbra Europei>>. Robert mi-a promis în urmă cu doi ani, pentru că ne-am cunoscut într-un context academic, că îşi va lansa cartea şi la Sibiu. Vor fi patru sau cinci locații în România şi sperăm să-l avem pe Kaplan la Sibiu, în luna mai", ne-a informat conf. univ. dr. Silviu Nate.

Totodată, liga studențească desfăşoară un nou eveniment. Cu puțin timp în urmă a fost lansată campania "Probleme şi rezolvări via LASSPRI". Membrii asociației au încercat să afle neîmplinirile studenților, pentru a le înainta conducerii.

Cătălin Pilea

 

Comentarii