• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Dialog structurat cu tinerii

Dialog structurat cu tinerii

Caravana naţională a Dialogului structurat cu tinerii ,,Raise YOUth Voice", a dat start întâlnirilor la Sibiu, sâmbătă, 28 martie în sala oglinzilor din incinta Forumului Democrat German. Eveniment dedicat ONG-urilor din Sibiu cât şi studenţilor şi elevilor a avut ca obiectiv crearea legăturilor şi formarea de parteneriate.

"Scopul în sine este să creăm o legătură cu toate instituţiile şi organizaţiile care sunt pe plan local  şi de aici să pornim să organizăm mai multe evenimente pentru tineri. Se pot implica persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, iar aceasta este prima dintre cele şapte întâlniri pe care ni le-am propus", ne-a declarat Bogdan Mânzat, ambasadorul Forumului tinerilor din România pe judeţul Sibiu.

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma naţională, neguvernamentală, apolitică, non-profit, în domeniul tineretului, ce reuneşte 155 de organizaţii din ţară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii îşi pot atinge întregul potenţial, iar prin organizaţiile neguvernamentale încurajează, susţin şi reprezintă tinerii din România.

După prezentarea agendei întâlnirii, tinerii sibieni au pus pe tapet nevoile şi problemele lor în grupuri de câte trei, iar acestea au fost discutate şi dezbătute pe rând. Cele mai întâlnite probleme ţin de inserţia pe piaţa muncii, lipsa experienţei dar şi a implicării.

Anca Popa, preşedintă a organizaţiei studenţeşti L.A.S.P.R.I., ne-a mărturisit: "Nu este prima dată când intru în contact cu Forumul Tinerilor. Am participat cu plăcere şi consider că este cadrul cel mai adecvat pentru tineri, pentru a se face auziţi. În primul rând, ajungem să ne cunoaştem între noi, ca şi studenţi, iar apoi ca şi reprezentanţi ai ligilor studenţeşti. Am plecat de acolo cu prieteni noi, dar poate cel mai important, am plecat de acolo cu speranţă, cu idei noi şi cu posibili parteneri, cu care am putea realiza proiecte foarte frumoase şi utile nu numai pentru studenţi, dar şi pentru tineri, în general".

În condițiile în care tinerii reclamă că părerea lor nu este luată în considerare de către autorități în formularea politicilor publice, Forumul centralizează nevoile reale ale generației tinere, dar şi soluțiile propuse de aceasta printr-un chestionar disponibil pe site (www.forumul-tinerilor.ro/dialogstructurat-2/).

 Elena Andrei

Mădălina Micu

 

Poze atasate
Dialog structurat cu tinerii
Dialog structurat cu tinerii
Comentarii