• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Din căminele studentesti în căminele de bătrâni

Din căminele studentesti în căminele de bătrâni

Studenții Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, au ales să dea startul sărbătorilor de iarnă din acest an cu o seară specială, dedicată vârstnicilor din Căminul de bătrâni de pe strada George Coşbuc. Deşi "Parfum de Crăciun în fiecare cămin" este deja o tradiție pentru studenți, anul acesta evenimentul s-a extins de la tradiționalul cozonac, merele coapte şi gogoşi, precum şi petrecerea de Crăciun, la pregătirea unui meniu de top pentru locatarii căminului de bătrâni. "Organizăm deja "Un parfum de Crăciunîn fiecare cămin", eveniment devenit o tradiție pentru noi. Anul acesta, însă, ne-am propus să ieşim puțin din cămin şi să implicăm studenții într-un proiect pentru comunitate, să facem ceva pentru comunitate. Astfel ne-am mutat din căminele studențeşti în căminele de bătrâni, practic am ales să fim gazde pentru locatarii unui cămin de bătrâni. Studenții au fost foarte receptivi acestei inițiative, dar şi sponsorii, cei care ne-au dat materia primă. Cei trei chefi de restaurante din Sibiu care au acceptat să participe la concretizarea acestei inițiative", a precizat purtătorul de cuvânt al universității, Teodor Boantă, coordonatorul întregului eveniment.

  Cei trei chefi renumiți, împreună cu echipele de studenți, s-au străduit să impresioneze oaspețiicu o masă delicioasă. "Dacă vorbim de fete, din fericire se descurcă foarte bine, cred că se pregătesc de măritat. Avem şi doi băieți în echipă, sunt foarte pricepuți şi ei", ne-a mărturisit chef Marius Rafa de la Pardon Cafe&Bistro.

Meniul a fost alcătuit din trei feluri de mâncare. Fiecare chef împreună cu echipa de studenți a coordonat pregătirea fie a supei, a felului de bază sau a desertului. Chef Manuel BettoPecori, din bucătăria Atrium a pregătit o supă cremă de sfeclă roşie cu brânză de capră şi crutoane, despre care ne-a dezvăluit că "este un preparat elegant, pe care l-am introdus în noul meniu al restaurantului". Chef MariusRafaa pregătit un piept de pui cu sos de țelină şi măr copt şi legume la cuptor, "un preparat extrem de gustos şi perfect pentru o seară specială cum este aceasta", a spus Chef Marius Rafa. Meniul s-a încheiat cu un răsfăț culinar, pregătit de Chef Emilian Vârlescu care ne-a precizatcă  s-a oprit "asupra unui mousse de iaurt pentru că este un desert uşor, delicios şi cu siguranță va fi pe gustul tuturor".

Studenții au fost foarte fericiți că au reuşit să ofere o seară de neuitat unor oameni care le puteau fii bunici. "Când am auzit de acest proiect, mi-am dorit să mă implic pentru a aduce bucurie în sufletul locatarilor unei case de bătrâni. Datorită faptului că de sărbători ei nu petrec alături de copii şi de nepoți, noi fiind studenți putem fii pentru câteva ore nepoții lor", mărturiseşte una din studentele implicate în această acțiune.

La eveniment a luat parte şi conducerea universității. Cu toții s-au declarat impresionați de inițiativa studenților de a face un gest atât de frumos pentru comunitatea sibiană, reuşind să ofere un exemplu pentru toți."Sunt foarte bucuros să particip la acest eveniment gândit de studenți. Am spus-o întotdeauna, studenții ne sunt parteneri, vin cu idei şi cu propunei. Aceastadovedeşte că se gândesc la părinți, se gândesc la bunici şi se gândesc că încep să vină sărbătorile. Sperăm că acest eveniment a adus bucurie în sufletul locatarilor de la casa de vârstnici, oameni care au trecut prin viață, au trăit lucruri bune, sau mai puțin bune şi din nefericire au ajuns la această casă de bătrâni şi nu pot să petreacă sărbătorile aşa cum se cuvine, în mijlocul familiei", sunt gândurile pe care ni le-a împărtăşit rectorul universității, prof.univ.dr. Ioan Bondrea.

Copleşiți de emoție, oaspeții au savurat bucatele alese,s-au bucurat de colindele interpretate de studențiide la Facultatea de Teologie şi  de Ansamblului Mlădițe Sibiene de la Școala Populară de Arte din Sibiu. "Ne copleşeşte un sentiment de încântare! Este o surpriză, este un eveniment special pentru noi, locatarii casei de bătrâni de pe strada George Coşbuc, care suntem pentru prima dată oaspeții cuiva. Suntem încântați de această ambianță minunată, care ne aminteşte de vremea copilăriei, de poveştile de odinioară, cu brăduți şi ornamente de Crăciun. Comunitatea sibiană nu a uitat de căminul nostru de bătrâni, iar eu apreciez că alăturarea aceasta a oamenilor tineri cu preocupări în devenire, cu oameni vârstnici,  nu degeaba în preajma sărbătorilor. Ne cuprinde sentimentul de încredere, de speranță şi de mulțumire şi face să ne amintim că nu suntem singuri. Conceptul acesta al ferestrelor deschise spre exterior, al comuniunii cu comunitatea sibiană, iată prinde contur în felul acesta, iar noi cei care administrăm căminul de bătrâni nu putem decât să adresăm un cuvânt de mulțumire celor care au trudit pentru realizarea lui. Transmitem gândurile noastre de mulțumire, urările de sănătate, de petrecere bună a sărbătorilor, de succes în viață şi de devenire profesională, conducerii universității, tuturor studenților şichefilor" a încheiat Cornelia Rotaru, director al căminului pentru persoane vârstnice. 

Andreea ȘTEFAN

 

Comentarii