• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Din inimă de student

Din inimă de student

Indiferent de poziţia socială sau de mediul în care locuiesc, milioane de copii îl aşteaptă în fiecare an pe Moş Crăciun. Chiar dacă pentru unii copii el vine cu cadouri scumpe, micuţii din orfelinate nici nu îndrăznesc să viseze la aşa ceva. Există însă persoane care din puţinul lor se gândesc să ofere un zâmbet în preajma sărbătorii Naşterii Domnului.

Studenții Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice şi Studii de Securitate, sub îndrumarea lect. univ. dr. Bogdan G h e o r g h i ț ă , împreună cu studenții de la Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie şi P s i h o l o g i e , c o o r d o n a ț i de asist. univ. dr. Anabella Târnovan au răspuns invitației de a participa la proiectul " S h o e B o x ", cadoul în cutia de pantofi. Întâlnirea a avut loc luni, 8 decembrie, la Facultatea de Drept.

,,Mi-a plăcut mult idea acestui proiect şi mă bucur că Moş Crăciun ajunge în centrele de copii prin intermediul nostru. Atmosfera a fost de poveste, parcă eram toți ca nişte spiriduşi care lucrează în atelierul lui Moş Crăciun." ne-a declarat Vlad Dogaru, student la CRP.

"ShoeBox" este o inițiativă de ajutorare a copiilor orfani sau proveniți din familii dezorganizate sau sărace, începută în Proiectul presupune ca donatorul să ofere un cadou sau mai multe cadouri cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi.

Înarmați cu tot ce aveau nevoie pentru a face cele mai frumoase cadouri, studenții şi profesorii au lucrat într-o adevărată echipă, bucuroşi că pot aduce un zâmbet şi o mică bucurie în viața copiilor sărmani din jurul nostru. Colindele ritmate le-au dat şi mai multă energie, iar rezultatul a fost lăudabil. Aproximativ 50 de cutii de cadouri au fost duse apoi la sediul I - Q u e s t , de unde urmează să fie trimise către Roşia, F o f e l d e a , Orlat şi Ocna.

"A m observat că studenților le place să se implice în astfel de proiecte, le place să facă şi lucruri care nu țin de sfera lor de competență, de aceea i-am provocat să participe şi anul acesta. Echipei de anul trecut i s-au alăturat şi studenți şi profesori de la Jurnalism si CRP. Este un moment în care ne putem gândi la cei de lângă noi, care sunt mai puțin ajutați de soartă şi de societatea în care trăim, iar prin astfel de proiecte puteam să construim o lume mai bună", ne-a declarat lect. univ. dr. Bogdan Gheorghiță.

Sînziana Staicu

 

Poze atasate
Din inimă de student
Din inimă de student
Din inimă de student
Comentarii