• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Discutie cu morală pentru viitorii jurnalisti

Discutie cu morală pentru viitorii jurnalisti

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi-a trimis reprezentanții în Sibiu. Ziua de 24 noiembrie a adus o surpriză studenților şi profesorilor de la specializarea Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane.

Cristina Lupu, una dintre cele mai apreciate angajate ale CJI, a moderat o discuție cu viitorii jurnalişti şi specialişti în relații publice pe teme de etică şi deontologie profesională. Pentru că generația studenților de astăzi mai este denumită şi "generația Facebook", Cristina Lupu a ţinut să sublinieze faptul că mediul virtual nu este un spațiu privat: "Pe internet se aplică toate legile care se aplică şi în viața reală".

Această acţiune face parte dintr-un proiect pe care reprezentanții CJI îl desfăşoară în zece oraşe din România. Elevii şi studenții care participă la aceste întâlniri primesc informații legate de practicarea meseriei de jurnalist, de calitățile pe care trebuie să le aibă un bun jurnalist, dar şi despre programul încărcat, veniturile reduse sau riscurile la care se expun cei care aleg această profesie.

Pentru a-i convinge pe tinerii jurnalişti să scrie articole corecte din punct de vedere etic, CJI în parteneriat cu Google România va organiza un concurs de jurnalism destinat celor cu vârsta de până la 30 de ani. Oricine va putea trimite materiale jurnalistice, dar va fi premiat un singur câştigător.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) este o organizație non-guvernamentală, nonprofit, care acționează pentru profesionalizarea presei, prin păstrarea standardelor jurnalistice şi prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest şi responsabil în mass-media.

Cătălin Pilea

Poze atasate
Discutie cu morală pentru viitorii jurnalisti
Comentarii