• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Ebsco training

Ebsco training

Biblioteca Universității ,,Lucian Blaga", a găzduit joi, 23 octombrie 2014, prezentarea seminarului de folosire a bazelor de date şi a colecțiilor de e-book-uri EBSCO, accesibile prin intermediul consorțiului ANELIS Plus.

Dr. Ing. Rodica Volovici, a deschis prezentarea, a adus mulțumiri pentru colaborare domnului Pavel Synek-trainer and support representativ şi directorului  departamentului de Resurse Electronice-ROMDIDAC, Robert Coravu, cât şi cadrelor didactice, studenților şi tuturor celor prezenți la eveniment.

EBSCOhost este un puternic serviciu de referinţe online accesibil prin intermediul internetului sau prin conectare directă. Oferă acces la o varietate de baze de date full text EBSCO, precum şi la alte baze de date renumite ale celor mai buni furnizori de informaţie din lume. Aceste cuprinzătoare baze de date conţin de la colecţii de referinţe generale până la colecţii specializate pe un anumit domeniu, create special pentru bibliotecile publice, academice, şcolare, medicale, ale companiilor şi cele guvernamentale. Studenții pot naviga în această bază de date numai în incinta bibliotecii. Platforma poate fi accesată doar de membrii care au adresă de e-mail academică.

EBSCOhost deţine un translator automat. Traducerile sunt efectuate din limba engleză în franceză, germană, spaniolă, portugheză, rusă, circa 35 de limbi. Această opţiune este disponibilă doar pentru articolele în format HTML. Articolele pot fi şi audiate. Pentru articolele în format PDF, care  nu se traduc direct, materialul se salvează şi se traduce prin traducătorul on-line.

Cei prezenți au fost încântați de cât de detaliată poate fi căutarea e-book-urilor EBSCO, dar şi de faptul că pot accesa platforma şi de pe telefonul mobil. ,,Am auzit despre EBSCO, dar nu am folosit niciodată această platformă. Am văzut cât de folositoare ne poate fi şi chiar am să vin zilele viitoare să caut câteva materiale. Trebuie să mulțumim universității pentru eforturile financiare depuse.’’ a declarat Mădălina Toporaş- studentă în anul III la Asistență Medicala Generală.

Seminarul s-a încheiat cu o serie de întrebări puse de cei prezenți.

 

SÎNZIANA STAICU

 

Poze atasate
Ebsco training
Ebsco training
Comentarii