• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Educatie anticoruptie prin film

Educatie anticoruptie prin film

Primului proiect "Educație anticorupție prin film" a fost lansat în Aula "Avram Iancu" din cadrul Facultății de Litere şi Arte, miercuri, 29.04.2015.

Asociația Pro Democrația, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne şi Fundația Hanns Seidel România împreună cu sponsorul principal FLANCO au provoacat studenții sibieni să participe la o competiție de filme de scurt-metraj.

Proiectul îşi propune promovarea transparenței, integrității, responsabilității şi bunei guvernări, prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii corupției: informarea privind efectele negative ale corupției, încurajarea unei atitudini de intoleranță şi stimularea celor afectați în semnalarea cazurilor de corupție către organele competente. Toate aceste dimensiuni au în vedere, în plus, o acțiune orientată spre viitor, pentru că se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajați să ia atitudine împotriva corupției ca cetățeni activi, dezvoltându-se astfel societatea civilă românească în sens larg.

Alexandra Ivănuț, de la Direcția Generală Anticorupție a purtat o discuție liberă cu studenții despre efectele negative ale corupției, luarea şi darea de mită, despre traficul şi cumpărarea de influență şi primirea de foloase necuvenite. Tinerii prezenți în sală au fost puşi să răspundă unor situații în care corupția şi-a făcut simțită prezența şi au vizionat diverse filmulețe de conştentizare a efectelor negative produse de fraudă.

Competița de filme de scurt-metraj se adresează deopotrivă cineaştilor profesionişti şi amatori din România. Acestea trebuie să conțină elemente care să contribuie la determinarea adoptării unui comportament integru de către cetățenii şi funcționarii statului.  Data limită de înscriere este 7 mai 2015. În acest context, s-a încheiat un parteneriat instituțional şi cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) din România, festival ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Pentru mai multe informații despre înscriere şi regulament, cei interesați pot accesa: www.apd.ro sau anticorruption@apd.ro.

Un juriu format din trei membri din cadrul Asociației Pro Democrația, Direcției Generale Anticorupție şi Fundației Hanns Seidel vor stabili filmele câştigătoare, iar sponsorul proiectului, firma FLANCO, va acorda premii constând în produse electro-IT: premiul I în valoare de 2000 euro, premiul II în valoare de 1.000 euro şi premiul III în  valoare de 500 euro.

 

                                            Andreea Runceanu

                                            Sînziana Staicu

 

Comentarii