• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Eduhub - in sprijinul educatiei antreprenoriale

Eduhub - in sprijinul educatiei antreprenoriale

Pentru studenții interesați de antreprenoriat sau pentru cei care doresc să-şi deschidă o mică afacere, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a pus bazele unui modul de antreprenoriat. Proiectul urmăreşte dezvoltarea spiritului antreprenorial, stabilirea abilităților necesare şi identificarea unor idei de afaceri proprii sau bazate pe oportunități identificate în piață. Iar la final, sunt prezentate investitorilor pentru finanțare.

Modulul Eduhub, dezvoltat în parteneriat cu fundația Romanian Business Leaders, reuneşte în cadrul a 10 workshop-uri interactive cunoscuți antreprenori români, dispuşi să ofere participanţilor informații şi sfaturi utile.

Primul eveniment a plecat de la un subiect de interes pentru majoritatea tinerilor secolului XXI, respectiv răspunsul la întrebarea "Cum să devii propriul tău şef?". În prezența a peste 300 de studenți prezenți în Aula Magna a Facultăţii de Medicină, Bianca Dăncilă, owner of GripADs Agency, şi Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines, şi-au povestit experiențele din zona antreprenoriatului. "La nivel mondial, antreprenorii sunt în minoritate. Noi suntem în țara în care dorința de antreprenoriat este cea mai ridicată din Europa. Implementarea, însă, e cea mai mică din Europa. Avem o diferență foarte mare între dorință şi implementare. Și aici este putința. N-aş fi vrut să o spun, dar începe la bani pe de o parte şi, de fapt, începe de la lipsa spiritului antreprenorial, lipsa inițiativei, a punerii în practică a lucrurilor", a spus Anastasiu.

Proprietarul grupului de firme Eurolines consideră că lipsa de inițiativă existentă în țara noastră este oarecum normală, având în vedere trecutul comunist al României. Totuşi, lucrurile încep să evolueze, iar după fondarea unei afaceri, în business este importantă încrederea: "România este țara în care oamenii nu au încredere unii în alții. Păstrăm distanța. În schimb, sunt totdeauna centrați pe ei înşişi şi nu pe noi. It‘s all about me. Nu! Trebuie să învățăm să lucrăm în echipă. Trebuie să oferi încredere, să ai încredere în oameni. Eu conduc un grup de 21 de companii. Credeți că îmi permiteam să fiu aici, să vorbesc cu studenții, dacă nu aveam pentru fiecare firmă oameni în care să am încredere? Bineînțeles că am fost şi dezamăgit de multe ori, dar fără încredere nu se poate. Și îți mai trebuie pasiune".

Sub îndrumarea afaceriştilor, studenții din Sibiu au învățat nu doar cum să îşi pună ideile în practică, ci şi cum să ajungă la succesul mult dorit. "Nu rămâneți la diplomele pe care le aveți în spate sau la ceea ce ați studiat. Încercați să vă deschideți orizonturile şi lucrurile să fie bune. Succesul înseamnă să cunoşti tot ceea ce este în jurul tău, la nivel de informație, şi să ai capacitatea să te mulezi. În funcție de situație, trebuie să ştii ce să faci, asta dacă adopți stilul de management nemțesc, românesc sau chiar indian. E bine să ştii ce trăsătură are fiecare şi, în anumite situații, cu mai multe echipe, să aplici mai multe tipuri de management. Caracteristicile unui bun antreprenor sunt adaptabilitatea, informarea şi online-ul. În ziua de azi expunerea e importantă", i-a sfătuit Bianca Dăncilă pe studenţii prezenţi.

 

Cătălin Pilea

 

Poze atasate
Eduhub - in sprijinul educatiei antreprenoriale
Eduhub - in sprijinul educatiei antreprenoriale
Eduhub - in sprijinul educatiei antreprenoriale
Comentarii