• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Elev pentru ULBS

Elev pentru ULBS

În 18 şi 19 octombrie 2014 ULBS a fost gazda a 330 de elevi din regiunea Centru care au venit în vizită în cadrul unui târg de ofertă educațională. Programul s-a desfăşurat în Aula Magna şi în amfiteatrele Facultății de Inginerie şi ale Facultății de Litere şi Arte.

Acțiunea s-a realizat în cadrul proiectului “Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est", POSDRU/160/2.1/S/132690, implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, cu care universitatea este parteneră.

  Elevilor li s-au prezentat: oferta educaţională, condiţiile de admitere, baza materială, spaţiile de cazare şi masă, programele internaţionale derulate de către universitate şi oportunităţile de studiu în străinătate, precum şi proiectele şi activităţile extracurriculare ale studenţilor.

Tot în cadrul acestui proiect, în perioada 17-19 octombrie 2014 a avut loc o tabără de dezvoltare personală la care au participat 80 de elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe. Aceştia au lut parte la sesiuni interactive dedicate orientării în carieră, susţinute de psihologi, consilieri în carieră şi experţi educaţionali.

“Unul dintre obiectivele strategice cuprinse în Strategia ULBS 2020 îl reprezintă dezvoltarea unui parteneriat strategic cu mediul preuniversitar, având drept scop principal implicarea ULBS în orientarea şi consilierea elevilor în alegerea carierei potrivite. În acest context, participarea universității noastre în acest proiect generos "Construieşte-ţi cariera, pas cu pas!" vine să răspundă acestui deziderat. Avem şansa să participăm cu experții ULBS la orientarea în carieră a 20 000 de elevi din regiunile Centru şi Sud-Est. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați în derularea acestui proiect, experților noştri şi, în mod deosebit, studenților voluntari care în cele două zile au interacționat cu cei 330 de elevi, prezentându-le într-un mod direct, interactiv, experiențele lor ca studenți ULBS şi răspunzând la întrebărilor elevilor.“ spune prorector Livia Ilie, coordonator al proiectului din partea ULBS.

 

Mădălina Măgureanu

Poze atasate
Elev pentru ULBS
Comentarii