• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Elevi în drumul spre cunoastere la Sibiu

Elevi în drumul spre cunoastere la Sibiu

Psihologia emoţiei a fost primul workshop la care au participat elevii claselor a 10-a şi a 11- a, în cadrul Şcolii de vară "Alege-ţi cariera smart".

Asistent universitar Daniela Boţone a realizat o prezentare care i-a pus pe elevi nu doar în postura de învăţăcei, ci şi în cea de participanţi activi la procesul de predare. Prezentarea a început cu un proverb japonez captivant, reprezentativ pentru subiectul abordat şi anume, "Lumea este a entuziaştilor care nu se înfierbântă".

Pe tot parcursul workshop-ului, elevii au avut parte de diferite teste de cunoaştere, au interacţionat cu ceilalţi colegi şi au învăţat despre reacţiile minţii umane. Informaţiile prezentate de profesorul psiholog Daniela Boţone au avut un impact emoţional diferit asupra elevilor.

"A fost interesant, afli lucruri noi despre firea omului", a spus Vlad Suciu, unul dintre elevii participanţi. Prezentarea i-a determinat pe unii dintre ei să ia în considerare o astfel de carieră.

"M-a făcut să îmi doresc să aplic la o facultate de psihologie", mi-a mărturisit Oana Coşa. Cel mai interesant moment a fost, în opinia elevei Monika Kedves, atunci când elevii au interacţionat cu cei de lângă ei prin jocul de sinceritate în care şi-au spus unul altuia lucruri pozitive, dar şi negative. Citatul "Emoţiile şi trăirile generaţiilor anterioare apasă conştiinţele şi vieţile fiecărei generaţii care urmează" a încheiat prezentarea într-un mod care a determinat elevii să depună un efort psihologic şi după ce au ieşit din sală.

Romina Ruiz Colegiul Național "C.D. Loga " Timişoara

 

Comentarii