• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Emil Hurezeanu- Doctor Honoris Causa al ULBS

Emil Hurezeanu- Doctor Honoris Causa al ULBS

Emil Hurezeanu, ambasador al Romaniei in Germania, scriitor si jurnalist sibian, a fost distins joi, 10.11.2016, de către Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, cu titlul de Doctor Honoris Causa, cel mai înalt titlu conferit de o instituție academică. Festivitatea a avut loc în Aula Magna a Facultății de Medicină. La eveniment au participat profesori, studenți, dar şi reprezentanți ai autorităților locale, județene şi bisericeşti.

Printre invitații de seamă s-au numărat: Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Județean Sibiu, Cristian Roman, prefectul Sibiului, Judith Urban, Consulul Germaniei la Sibiu şi scriitorul Andrei Pleşu.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului studențesc "Gaudeamus, igitur!", de către Corul Facultății de Teologie "Andrei Șaguna", condus de prof. Manuela Pumnea.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național "Radu Stanca" a făcut o frumoasă descriere a jurnalistului sibian: "Astăzi Universitatea sibiană face un gest firesc şi onorant de recunoaştere a unuia dintre cei mai importanți fii, pe care cetatea sibiană i-a dăruit țării şi lumii, domnul Emil Hurezeanu. Din 1998 este cetățean de onoare al oraşului Sibiu, iar în anul 2014 primeşte titlul de Ambasador al Sibiului, demnități pe care le merită cu prisosință, fiind unul dintre cei mai fini cunoscători ai istoriei Sibiului, în dialog cu civilizațiile şi culturile europene [...].

În contextul special în care se află România, în care valorile, excelența şi spiritul vizionar sunt amestecate cu non-valoarea, oportunismul şi mediocritatea, domnul Emil Hurezeanu a fost şi este un reper moral şi de excelență, formator de opinie, poet, jurnalist, personalitate publică de prim rang, strălucind prin eleganță şi expertiză solidă… exemplu pentru generațiile care urmează."

Preşedintele Senatului ULBS, Horațiu Rusu, a citit hotărârea forului de a acorda titlul Doctor Honoris Causa lui Emil Hurezeanu.

În discursul de mulțumire, omul de cultură, Emil Hurezeanu, a afirmat: "Această ceremonie are loc între alegerile din cea mai importantă țară a lumii şi declanşarea pe 11.11, ora 11, în spațiul post latin al catolicismului, a sezonului carnavalului. Felul în care am fost îmbrăcați, mă asigură că am nimerit în momentul potrivit "[…].

Jurnalistul sibian s-a arătat profund emoționat, acesta mărturisind: " Sunt fericit că mă alătur unui şir glorios de laureați ai ULBS […]. Iată cum un titlu de Doctor Honoris Causa al ULBS, oricât de nemeritat, este binevenit. Îndrăznesc să spun că el cade pe un pământ prielnic."

Printre distinşii invitați de joi, s-a aflat şi profesorul universitar şi doctor inginer Ioan Bondrea, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, care a precizat că evenimentul a avut o încărcătură emoțională aparte.

"Emil Hurezeanu, un om al urbei şi un prieten ales al Universității, şi-a pus amprenta definitiv pe proiectele şi evenimentele la care a fost inițiator, dar şi participant activ în circuitul academic național şi internațional din care face parte ULBS."

Decizia de a-i acorda lui Emil Hurezeanu  titlul de Doctor Honoris Causa i-a aparținut Facultății de Științe Socio-Umane.

Printre publicațiile lui Emil Hurezeanu se numără  "Lecția de anatomie", (1979), “Șapte poeți de la Sibiu", (1992), “Cutia neagră: 1001 minute la microfonul Europei Libere, Interviuri", (1998).

Lazăr Cătălina- Raluca

Oltean Larisa- Bianca

Comentarii