• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Erasmus Open Doors

Erasmus Open Doors

Foaierul Facultății de Inginerie "Hermann Oberth" a găzduit joi 27 noiembrie, evenimentul destinat informării studenților interesați de studii sau stagii de practică în țările cu care Universitatea "L.Blaga" are încheiate contracte de parteneriat. Evenimentul a fost organizat de către universitate în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației şi Formării Profesionale ( ANPCDEFP) şi Erasmus Student Network, Sibiu ( ESN).

Mobilitățile Erasmus se adresează studenților ULBS înscrişi la un program de studiu (licență, master şi doctorat). O dată ce se accesează o astfel de mobilitate, ca urmare a unui proces de selecție, studenții pot alege universitatea la care să studieze, dintr-o țară a Uniunii Europene. Fiecare student va primi un grant lunar, diferit de la țară la țară, cuprins între 450 de euro şi 500 de euro pentru mobilitățile de studiu şi între 650 de euro şi 700 de euro pentru mobilitățile de plasament.

La eveniment au participat coordonatori Erasmus, reprezentanți ai Serviciului de Relații Internaționale şi Programe Comunitare, foşti studenți Erasmus precum şi studenți Erasmus veniți sa studieze la noi. Prof.univ. Adrian Pascu, din cadrul Facultății de Inginerie ,care se ocupă de astfel de programe, a fost cel care i-a îndemnat pe studenți pentru a aplica: "Îi invit nu numai pe studenții de anul I - care încă nu ştiu despre beneficiile acestui program Erasmus - să se informeze. Vă sfătuiesc pe cei care vreți să plecați cu astfel de burse Erasmus să cereți informații de la studenții care au fost într-un astfel de program. Nu poate fi decât o experiență bună, atât pentru îmbunătățirea cunoştințelor profesionale, cât şi pentru îmbunătățirea cunoştințelor de limbă, nefiind necesară cunoaşterea la perfecție a unei limbi străine pentru a putea aplica pentru astfel de burse", a afirmat Adrian Pascu.

Monica Beca, inițiatoarea Erasmus Student Network, a povestit despre experiența ei ca student Erasmus, îndemnând viitorii aplicanți să aibă curajul de a experimenta cu ajutorul acestui program: "Veți vedea ce înseamnă să cunoşti studenți din toate colțurile lumii, să lucrezi împreună cu ei în proiecte, să organizezi cine, petreceri, să ai discuții despre cultură, despre economie, despre religie, să întâlneşti oameni care renunță la preconcepții, la limite şi care sunt dispuşi să împărtăşească cu tine anumite idei, să îți cunoască, cultura şi nu să pună degetul pe tine caracterizându-te într-un anumit fel"

Despre ce înseamnă experiența Erasmus ne-a povestit şi studenta Roxana Timofte de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Comunicare şi Relații Publice care a studiat prin intermediul acestui program un an de zile la "University of Wroclow", Polonia. "Pentru mine anul petrecut în Polonia a fost ca un vis. Am avut parte de provocări, experiențe frumoase, excursii, noi culturi şi cele mai frumoase party-uri. Mi-am făcut prieteni din toată Europa şi nu numai, oameni cu care încă țin legătura şi cu care sigur mă voi mai întâlni pe viitor. Pe plan universitar m-a ajutat să imi dau seama ce îmi place cu adevărat să fac şi ce îmi doresc să fac mai departe, Am cunoscut altfel de profesori şi alte moduri de predare"

Roxana a afirmat faptul că îşi doreşte să mai repete această experiență şi le recomandă şi celorlalți "Vreau să mai merg încă o dată în mobilitate Erasmus. Mă gândesc deja la Erasmus+ şi mai apoi, Erasmus Internship. Recomand să se citească testimonialele foştilor studenți Erasmus sau să vorbească cu cei care au fost plecați în mobilitate. Nu au nimic de pierdut, ci doar de câştigat. Amintirile şi experiențele acumulate pe parcurs sunt de neprețuit."

Georgiana Maria Joică

Claudia Bădoi

 

Poze atasate
Erasmus Open Doors
Comentarii