• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Eu, Constantin Podu, fac aceasta meserie nu din vocatie, ci din intoxicatie!

Eu, Constantin Podu, fac aceasta meserie nu din vocatie, ci din intoxicatie!

Constantin Podu este una din figurile pe care le vom vedea mult timp de acum înainte. Ambițios şi mereu pus pe treabă, acest student masterand ne-a uimit cu umorul şi perspicacitatea de care dă dovadă, precum şi cu determinarea cu care se pregăteşte pentru o viitoare carieră în teatru.

Fascinat de lumea teatrului şi cu un spirit creativ ieşit din comun, Constantin a decis că singura facultate care i se va potrivi este Facultatea de Actorie de la Sibiu. Un alt motiv care l-a determinat să îşi îndrepte atenția spre o astfel de carieră, ne-a mărturisit tânărul, a fost dorința de autocunoaştere.

 Cum ai putea descrie experiența de student al specializării Actorie de la Sibiu?

Vorbim despre o experiență care te face să te completezi, să devii ceea ce visezi când erai copil.

 Consideri că anii de studiu te-au ajutat să te perfecționezi pentru o viitoare carieră?

Fără aceşti ani de studiu nu reuşeam să ajung aici. Au fost paşi esențiali parcurşi cu maximă atenție sub îndrumarea de cel mai înalt nivel a pedagogilor.

 În ce a constat practica ta în studenție? Care au fost metodele de perfecționare?

Vorbim de trei ani de studiu şi doi de master. Facultatea m-a făcut să descopăr această meserie cu toate secretele ei, iar masterul mă învață cum să aplic aceste secrete descoperite în meserie. Una o completează pe cealaltă.

 De ce ai ales să faci şi masteratul tot la Sibiu?

Am ales să fac masterul aici la Sibiu pentru că aici am întâlniri cu oameni importanți din zona teatrului mondial. Eu, Constantin Podu, fac această meserie nu din vocație, ci din intoxicație!! 

Ai ieşit până acum din țară? Dacă da, cu bursă sau din plăcere?

Am fost în Germania, Belgia, Polonia, Olanda, Ungaria şi multe altele. Am ieşit din țară cu spectacole româneşti către un public străin şi nu de puține ori am fost surprinşi de cât de bine sunt primite spectacolele noastre în afară. Calitatea lor îşi spune cuvântul. Nu contează limba în care vorbeşti pe scenă, ci emoția contează. Ea, emoția, e universală şi astfel poate fi percepută în orice colț al lumii.

 Ai luat vreodată în considerare posibilitatea de a pleca în străinătate ca şi artist?

Cu toate că emoția e universală şi poate fi percepută de oricine, fără să înțeleagă limba pe care actorul o vorbeşte, eu personal nu pot să joc decât în limba în care visez. Din fericire pentru mine, acest superb grai românesc îşi face loc în visele mele - visez în limba română, joc în limba română, joc doar în România!

 Care sunt planurile tale pentru viitor?

Viitorul pentru mine e acum. Nu las clipa să treacă gândindu-mă la clipa de mâine, sunt un om foarte pasional şi fac totul cu multă pasiune...poate cu prea multă pasiune. Am avut şanse extraordinare, printre care se numără şi faptul că joc în spectacolul “Ultima zi a tinereții" al Teatrului Național “Radu Stanca". Aceasta este o producție premiată cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol. Aici am cunoscut oameni extraordinari precum Ofelia Popii, Marian Ralea şi Yury Kordonsky, un regizor de suflet care m-a învățat cum să fac această meserie nu ca un actor, ci ca un artist! Un regizor, un om, un suflet atât de mare încât nu îi ajung nici până la glezne.

Mai am şase producții în care joc în mod constant aici la Sibiu şi anume “Melodie varşoviană", un spectacol de suflet pe care l-am jucat în Polonia, dar şi în țară. În țară l-am jucat în cadrul F.I.T.S, la Iaşi, Oradea şi la Bucureşti la teatrul Bulandra. Printre producțiile din care am făcut parte se numără şi “HandMade" este un spectacol de pantomimă premiat ca fiind cel mai bun spectacol în festivalul Univercityfest, “Și fluturii sunt liberi", spectacol care poartă semnătura domnului Marian Ralea, “Profesorul de franceză", “Priveşte înapoi cu mânie" şi “Un actor destul de fad", producții pe care vă invit să le vedeți.

Cristina Bălău

Cătălin Zdîrcea

 

Poze atasate
Eu, Constantin Podu, fac aceasta meserie nu din vocatie, ci din intoxicatie!
Comentarii